Magična privlačnost loptice i reketa: Da padel bude još jedan trofejni sport za Srbiju!

03.10.2023

12:50

0

Autor: D. P.

Novi sport koji se brzo razvija po svetu

Magična privlačnost loptice i reketa: Da padel bude još jedan trofejni sport za Srbiju!
Copyright Padel Belgrade Open

Najbrže rastući sport se predstavio Srbiji!

Prošlog vikenda u Beogradu je održan “Padel Belgrade Open BMW Delta Motors” za 2023!

Izuzetnim prijemom od strane vrhunskih takmičara iz Srbije i sveta i publike svih generacija tokom svih dana održavanja turnira u Beogradu - budućnost ovog najdinamičnijeg reket-sporta u našoj zemlji i njegov dalji razvoj su zagarantovani, dok će od sada tradicionalni “Padel Belgrade Open” postati platforma za promociju i popularizaciju padela širom Srbije.

Održan u posebno priređenom padel centru iza zgrade “Geozavoda” na “Beogradu na vodi” – najatraktivnijoj lokaciji našeg glavnog grada – “Padel Belgrade Open BMW” je u svom takmičarskom programu ugostio 44 tima iz 6 zemalja koja su nastupala u Masters, Rekreativnoj i Miks kategorijama i egzibicionom meču turnira.

Najbolji Francuzi Žoris i Vagner

Najbolji u najkvalitetnijoj Masters kategoriji bili su Maksim Žoris i Simon Vagner iz Francuske – koji su sa 2:0 u setovima pobedili grčko-španski par Vasileos Siulis-Ignasi Surgranjes Martinez.

Pobednici u rekreativnoj kategoriji kod muškaraca bili su par Nemanja Rakić-Aleksandar Kesar ispred Luke Sučevića i Gojka Stanarevića – dok je par Gracia Radovanović – Vladimir Dišljenković u finalu Miks kategorije odneo pobedu nad parom Marija Mirosavljević - Luka Sučević takođe sa 2:0.

Padel Belgrade Open
Žoris i Vagner kao pobednici

Za najboljeg igrača turnira “Padel Belgrade Open BMW” proglašen je Francuz Maksim Žoris.

Najbolje plasirani tim iz Srbije bili su par Đorđe Đoković – Marko Bošković, koje su u polufinalu zaustavili Siulis i Surgranjes Martinez – ali su i pored poraza u programu završnog dana turnira priredili odličan egzibicioni meč sa prijateljima iz drugog srpskog Masters tima – Vasilije Milić – Filip Grčić.

Arena Sport TV na svetskom nivou

Atraktivni takmičarski i zabavni program na centralnom stadionu i u posebno osmišljenim zonama za navijače – uz besplatan ulaz za sve zainteresovane - privukao je više hiljada poklonika padela da uživaju u najbrže rastućem sportu na svetu uživo – ali i znatno više putem direktnog prenosa TV Arena Sport koji je realizovan po uzoru na najveće svetske turnire.

Važnu podršku ovom izuzetnom sportskom događaju pružili su grad Beograd i “Beograd na vodi”, čime je i na ovaj način potvrđen status Beograda kao vodećeg grada za sport i zabavu u ovom delu Evrope – i ponosnog domaćina manifestacije najvišeg svetskog nivoa - Expo 2027.

Padel Belgrade Open
Marko Bošković i Đorđe Đoković

Finalnim mečevima turnira prisustvovao je i ministar sporta u vladi Srbije Zoran Gajić, predsednik skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić, TV voditelj Stefan Popović i muzička zvezda Željko Joksimović koji je bodrio suprugu Jovanu koja je u miks kategoriji došla do polufinala.

Važan doprinos afirmaciji ovog turnira na evropskoj sceni od početka njegove organizacije pružio je i jedan od najvažnijih globalnih promotera i eksperata za padel – Paskvale “Pako” Rizo iz Italije.

Organizacija padela u celoj zemlji

- Zahvaljujem se svim igračima, posetiocima, partnerima i zvaničnicima na učešću i svesrdnoj podršci u izuzetno uspešnoj realizaciji najvažnijeg regionalnog turnira u padelu – velikom koraku za univerzalnu afirmaciju i promociju ovog sporta u Srbiji i šire - rekao je Rizo.

Vrednosti padela u rekreativnom i profesionalno-takmičarskom smislu prikazane su publici svih uzrasta kroz svaki meč na najlepši mogući način, i ponosni smo što je tako brzo stvorena prava platforma za dalji organizovani razvoj padela širom naše zemlje. Predano ćemo raditi na promociji padela u stručnom segmentu, kroz povećanje broja klubova i terena u vodećim centrima, pružanju mogućnosti što većem broju budućih igrača da se upoznaju sa sportom – odnosno da ga što redovnije igraju i stvaranjem ambijenta podrške na svaki bitan način kako bi se naša padel scena što pre približila onima u vodećim svetskim centrima – i ovo postao još jedan trofejni sport za našu zemlju - prokomentarisao je direktor turnira Đorđe Mijailović.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike