Žena zmaj, nema ruku i rastura stoni tenis: Natalija nastupa na OI i Paraolimpijskim igrama (VIDEO)

26.08.2021

10:26 >> 10:45

0

Heroina sa osam olimpijskih medalja

Žena zmaj, nema ruku i rastura stoni tenis: Natalija nastupa na OI i Paraolimpijskim igrama (VIDEO)
Copyright Natalija Partika/Profimedia

Natalija Partika je 32-godišnja Poljakinja kojoj se divi ceo svet. Njeno ime treba ponavljati sok se dobro ne zapamti.

Natalija Partika je nedavno završila učešće na Olimpijskim igrama, a već je za stolomna Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Natalija Partika rođena je bez desne ruke, odnosno podlaktice, ali je to ne zaustavlja u ostvarivanju ciljeva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natalia Partyka (@npartyka)

Natalija Partika osvojila je osam olimpijskim medalja od svog debija 2000. godine u Sidneju do danas. Od tada je redvoni učesnik svih Paraolimpijskih igara, a od Pekinga 2008. godine ne propušta ni Olimpijske igre!

Natalija Partika je sedmostruka prvakinja sveta i nema nameru da stane. Ova žena heroj, žena zmaj može i mora da posluži kao uzor i pokretač svim ljudima. Nataliji se divi ceo svet. Ima i zašto.

– Svi se spremaju najbolje što mogu i žele medalju, ali sam uvek osećala da oni koji nisu u paraolimpijskom svetu, misle kako smo mi tu zbog zabave i zbog uživanja, odnosno da nismo profesionalci – priča Natalija, pa nastavlja:

– Sada se to promenilo. Stvarno je sve postalo profesionalno. Igrači napreduju i konkurencija je izuzetno jaka. Devojke igraju baš dobro. Zbog toga je to za mene dodatni izazov jer moram da igram bolje nego što sam igrala pre.

Kao neko ko ima ogromno iskustvo sa najvećih takmičenjima, Natalija je prava osoba za poređenje dosadašnjih sa ovim Igrama.

Pročitajte još:

– Svaki put je drugačije. Svakiu put je nova priča. Kada sam prvi put učestvovala na Paraolimpijski igrama bila sam dete, imala sam tek 11 godina. Bila sam devojčica kojoj je sve bilo novo i za mene je to bilo veliko iskustvo. Sada sam okrenuta samo svom cilju i mojoj igri. Možda ću se na kraju karijere osvrnuti i zaplakati zbog svih divnih momenata koje sam proživela.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike