Medalja ostala san za "delfine": Španci bolji od srpskih vaterpolista u borbi za bronzu

29.07.2023

07:13

0

Autor: D. P.

Stala igra u najvažnijim trenucima

Medalja ostala san za "delfine": Španci bolji od srpskih vaterpolista u borbi za bronzu
Vaterpolo reprezentacija Srbije - Copyright Profimedia

Ništa od medalje!

Srpski "delfini" su lepo započeli, ali nisu dobro završili svoju bitku za bronzu protiv kvalitetnije selekcije Španije koja je na kraju slavila rezultatom 9:6.

Za razliku od prvog duela sa istim rivalom "delfini" su napravili odličan uvod.

Rašović pravio razliku

Najbolji strelac šampionata Strahinja Rašović nije dozvoljavao da se protivnik odlepi u startu, dok su se golman Branislav Mitrović i cela organizacija odbrane lavovski trudili da u svakoj situaciji ispariraju brzinom i snagom mnogo iskusnijem protivniku. Igralo se "goll za gol".

Osim kod prvog pogotka na meču preko Rašovića, Španci su bili ti koji su imali prednost, a naši momci bi ih već u jednom od sledećih napada dostizali.

Do kraja poluvremena Rašović je na svom kontu imao tri gola, a Španac Granados čak četiri, sve to u zbiru za minimalnu prednost protivnika od 6:5.

Prvi znakovi pada viđeni su na startu treće četvrtine. Teško su se stvarale akcije da bi se "zaradio" igrač više, a kad bi se to i dogodilo nije bilo pravih rešenja za realizaciju.

Čuda Mitrovića na golu bez efekta

Rašović je bio dobro pokriven, dok su ostali imali uglavnom loše procene oko toga kada treba šutirati. Da nije bilo sjajnog Mitrovića sve bi rezultatski bilo završeno već u trećem kvartalu.

Kapiten je "skinuo" penal Granadosu i još jedan zicer iz blizine, ali ni to nije moglo da zadrži egal, jer su Španci pred poslednjih osam minuta držali u svojim rukama značajnih 8:5.

Dakle, četvrtina bez gola naših, bez isključenog Drašovića u nastavku meča.

Izgledalo je da su "delfini" sve ono dobro od sebe dali u prve dve četvrtine i za nešto više u nastavku nije bilo ni snage, ni hrabrosti.

Napadi su prolazili, ali svi su bili slični jedan drugom, kao i njihovi ishodi. Nije se moglo do preokreta. Skoro 16 minuta bez postignutog gola bila je previše važna činjenica za jedan tako značajan meč kao što je borba za odličje na Svetskom prvenstvu 2023.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike