Srbija izgubila dobijeno! Amerikanci bolji u Svetskom kupu, selektor kaže "rezultat ne laže"

01.07.2023

07:45

0

Autor: D. N.

Sada naše "delfine" očekuje razigravanje za plasman od 5. do 8. mesta

Srbija izgubila dobijeno! Amerikanci bolji u Svetskom kupu, selektor kaže "rezultat ne laže"
Selektor Srbije Uroš Stevanović - Copyright MN Press

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je u četvtrtfinalu Svetskog kupa od domaćina Sjedinjenih Američkih Država sa 10:9 (3:5, 0:1, 3:3, 4:0) i tako će sada igrati sa Rumunijom u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta. Na drugoj strani, Amerikanci će na megdan Italijanima za plasman u finale.

Vaterpolisti koje predvodi selektor Uroš Stevanović su imali prednost od čak 6:3 posle dve četvrtine, a u poslednju deonicu se ušlo sa 9:6 zahvaljujući golovima Rašovića i Radulovića u poslednjem minutu treće četvrtine.

Onda je usledio niz grešaka, koje je domaćin iskoristio. Dao je četiri i nije primio nijedan gol.

Najefikasniji je bio Rašović sa četiri gola, dok je Ubović dao dva. Po jednom su se u strelce upisali Radulović, Jakšić i Martinović. Na drugoj strani, u timu koji vodi Dejan Udovičić, Irving je bio vodeći strelac sa tri gola.

Posle poraza, Stevanović je mogao samo da čestita protivniku.

- Prvo želim da čestitam Amerikancima. Rezultat nikad ne laže. Igrali smo loše na početku drugog poluvremena, ali smo na kraju trećeg dela mislili da je sve gotovo. Izgubili smo 4:0 poslednju četvrtinu i to je to. Imamo malo vremena da napravimo novi tim, svetsko prvenstvo je pred nama.

Posle toga iduće godine evropsko i opet svetsko prvenstvo. Moramo da se kvalifikujemo na Olimpijske igre. Bitan nam je svaki trening, svaka utakmica da budemo bolji za korak i da budemo pravi u Parizu - kazao je Stevanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike