Srpske odbojkašice među osam najboljih, ali... Selektor Terzić kritikuje li kritikuje

30.08.2021

05:34 >> 07:27

0

Za polufinale protiv Francuskinja

Srpske odbojkašice među osam najboljih, ali... Selektor Terzić kritikuje li kritikuje
Copyright MN Press

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se među osam najboljih selekcija na Evropskom prvenstvu. U meču osmine finala, naše odbojkašice su pobedile Mađarsku, ali selektor Zoran Terzić nije bio zadovoljan.

Iako je bilo 3:0, imao je šta kaže svojim igračicama.

– Naša ekipa igra do onog momenta kada vidi da može da pobedi bilo kakvom igrom. Ne interesuje ih kvalitet igre, nego da što pre završe utakmicu i odu u hotel – kazao je Terzić i nastavio:

– Moja uloga jeste da im objašnjavam koliko je to opasno i da ispadanje iz ritma može da bude pogubno za naredne utakmice. Njihovo je da rade ono što misle da treba. Videćemo kako će ići do kraja.

MN Press

Protivnik u četvrtfinalu biće Francuska, koju je Srbija već jednom savladala na šampionatu.

– Francuska je, po mom mišljenju, sigurno najprijatnije iznenađenje na ovom Evropskom prvenstvu. Ne zbog rezultata, već zbog načina na koji igraju i ekipe koju imaju. Vidi se da ekipu spremaju za Olimpijske igre u Parizu. Mlada su i vrlo perspektivna ekipa. Još uvek ne mogu da se nose sa vrhunskim reprezentacijama, jer nemaju iskustvo. Ne bi trebalo da imamo problema da pobedimo tu utakmicu, ali mogli bismo da napravimo spektakl – rekao je Terzić.

Srska odbojkašica Tijana Bošković rekla je da je razlika u kvalitetu protiv Mađarske bila i više nego očigledna, ali da su se trudile da odigraju što bolju utakmicu.

– Nadam se da ćemo biti još bolje u četvrtfinalu. Predstojeće utakmice su najvažnije na turniru – izjavila je Boškovićeva.

Duel sa Francuskinjama je na programu u utorak.

pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike