Svetski rekord u bacanju kugle pada u Beogradu?

16.09.2020

10:50 >> 20:02

0

U četvrtak na Trgu republike održava se atletski spektakl Dobaci do 22

Svetski rekord u bacanju kugle pada u Beogradu?
Copyright Tanjug/ Nikola Andjić

Veliki atletski spektakl u bacanju kugle “Dobaci do 22”, u sklopu promocije Svetskog dvoranskog prvenstva u Beogradu, održaće se sutra na Trgu republike, uz učešće dvojice najboljih takmičara današnjice – Amerikanaca Rajana Krauzera i Džoa Kovača.

Krauzer je olimpijski šampion iz Rija, Kovač svetski prvak iz Dohe prošle godine, obojica su u sjajnoj formi i prema najavama nije nemoguće da u Beogradu “napadnu” svetski rekord Rendija Barnsa (23,12) iz 1990. godine.

Na mitingu je trebalo da nastupi i najbolji srpski kuglaš Asmir Kolašinac, ali je odustao iz jednostavnog razloga što nakon “preležane korone” još nije spreman da bude na istom nivou sa najboljima na svetu.

– Poremetila me je korona, nisam još uhvatio ritam treninga, brzo se umorim, pa sam odlučio da se ne takmičim. Ovi momci su trenutno dva-tri metra ispred mene, najbolji su na svetu i zaista verujem da ima šanse da bace svetski rekord – rekao je Kolašinac.

Krauzer je istakao da je prvi put u Beogradu i da je srećan što može da se takmiči.

-Stvarno je prelep grad, ljudi su vrlo ljubazni, probali smo lokalnu hranu i stvarno je bilo zanimljivo. Obišli smo i Trg i srećan sam što ćemo moći da prikažemo ljudima ovu disciplinu. Takođe, drago mi je da će se ovde održati Svetsko prvenstvo u dvorani 2022.godine

Kovač je posebno naglasio činjenicu da će se takmičenje održati na Trgu republike.

-Takmičenje na gradskom trgu, na neobičnom mestu za nas je dodatni izazov. Radujem se”, istakao je on i priznao da je, uprkos zabrani supruge, probao ćevape i da su izuzetno ukusni.

Miting na Trgu republike u Beogradu održava se sutra od 18 sati.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike