Dan kada je svet dobio čoveka čija je trenutna zarada 503.000.000 dolara

17.09.2020

06:00 >> 07:32

0

Autor: 24sedam

U gradiću Tajler u Severnom Teksasu, 17. septembra 1995. godine rođen sadašnji vlasnik najbogatijeg ugovora u istoriji sporta u SAD

Dan kada je svet dobio čoveka čija je trenutna zarada 503.000.000 dolara
Copyright AP Photo/Charlie Riedel

Kada je bivši bejzbol igrač Pat Mahoms 17. septembra 1995. godine dobio sina Patrika, verovatno nije mogao da očekuje da će njegov naslednik postati vlasnik najvećeg ugovora u istoriji profesionalnog sporta u Severnoj Americi.

Kvoterbek Kanzas Siti Čifsa ove godine je potpisao novi desetogodišnji ugovor sa ovim NFL timom koji mu omogućava neverovatnu zaradu od 477 miliona dolara, kao i dodatnih 26 miliona na osnovu bonusa. Po slovu dogovora sa ovim timom američkog fudbala, Mahoms je sebi obezbedio mesto u istoriji sporta u SAD, pretekavši dotadašnjeg rekordera, bejzbol igrača Majka Trauta, koji je 2019. godine potpisao ugovor o saradnji sa Los Anđeles Ejndžlsima „težak” 426 miliona, uz bonuse od 35,5 miliona dolara.
Momak iz Severnog Teksasa se za svoje mesto u istoriji izborio tako što je karijeru gradio na Univerzitetu Teksas Tek. Na njemu je tokom prve godine školovanja igrao i američki fudbal i bejzbol, da bi tokom druge godine odlučio da digne ruke od sporta u kome mu se proslavio otac. Bio je deseti pik na NFL draftu 2017. godine. Baš te godine počela je i njegova bajka u Kanzas Sitiju.
Prvu sezonu je proveo kao rezerva Aleksu Simitu. Sledećeg leta klub je odlučio da se odrekne svog startera na mestu organizatora igre i šansu pruži Mahomsu. I kako im se samo to isplatilo! Patrik je tokom sezone „bacio” 5.097 jardi, imao je 50 tačdauna i samo 12 presečenih lopti. Postao je prvi kvoterbek u istoriji američkog fudbala koji je „bacio” više od 5.000 jardi u sezoni i na koledžu i u NFL-u. Stao je rame uz rame sa legendarnim Pejtonom Meningom, koji je do dolaska Mahomsa na velikoj sceni bio jedini kvoterbek sa 50 pasova za tačdaun i osvojenih 5.000 jardi u jednoj sezoni. Tokom sezone 2019-’20, gurao je Kanazas Siti do prvog učešća u Superboulu u poslednjih 50 godina. Čifsi su tada i slavili, osvojivši prvu titulu u NFL-u od 1970. godine. Posle velike pobede nad San Francuskom, momak koji je na današnji dan rođen u gradiću Tajler u Teksasu proglašen je i za najkorisnijeg igrača finala, postavši tek treći Afroamerikanac koji je igrao na mestu kvoterbeka i koji je osvojio Superboul (posle Daga Vilijamsa i Rasela Vilsona).
Već sada, iako mu je tek 25 godina, Patrik drži mnogobrojne rekorde NFL lige. Od broja tačdaun pasova na prve dve utakmice u sezoni (10) do činjenice da je postao prvi igrač koji je „bacio” više od 3.000 jardi na prvih deset utakmica.
Nedavno, početkom septembra, zaprosio je i svoju srednjoškolsku ljubav Britni Metjuz, i to na isti dan kada je i zvanično dobio svoj šampionski Superboul prsten.
Bajka i dalje traje, a počela je upravo 17. septembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike