Novobeogradska drama vredna finala! Nestvarna pobeda srpskog tima u polufinalu Lige šampiona

03.06.2022

17:32

0

Golom Vlahopulosa šest sekundi pre kraja savladana je Breša u Beogradu

Novobeogradska drama vredna finala! Nestvarna pobeda srpskog tima u polufinalu Lige šampiona
vaterpolo - Copyright 24sedam/Gojko Filipović

Vaterpolisti Novog Beograda igraće za titulu prvaka Evrope! Pobedili su Brešu u fenomenalnoj utakmici polufinala F8 Lige šampiona sa 14:13 i stigli nadomak istorije!

U boj, krenite junaci svi - zagrmelo je sa razglasa na beznu Valho Orlić u SC 11. april pre nego što su u vodu uskočili vaterpolisti Novog Beograda i Breše. A onda je počelo prvo polufinale Lige šampiona u Beogradu!

Nije taj početak bio dobar za domaći tim. Odvojili su se Italijani od samog starta, pa je svaki napad napeg tima imao dodatnu težinu. A lopta je nekako radije birala da završi na okviru gola nego u mreži. Mora se naglasiti i sjajni golman Novog Beograda, Brazilac Žoao Pedro Koimbra, koji je vrhunskim odbranama ipak održao domaćina u igri posle prvih osam minuta - 3:4!

Puna četiri minuta mreže su mirovale u drugoj četvrtini, a onda je kapiten Novog Beograda izveo pravu magiju i šraubom matirao golmana Breše za izjednačenje. Ovo je, nažalost, samo "napalilo" tim Breše, koji je sa dva brza gola vratio prednost na svoju stranu. Trgli su se i domaći, pa preko Duška Pijetlovića i Vlahopulosa ponovo izjednačili. Još po jedan gol na obe strane i 7:7 na pola utakmice.

Sprona odluka sudija da dosude peterac za Brešu sredinom treće četvrtine i isključe (po treći put) Đorđa Vučinića, ponovo je stavila prednost u ruke Italijana. Dobio je zbog opravdanih protesta i trener Novog Beograda Igor Milanović, a temperratura u bazenu lagano je rasla ka vrhuncu. Lopta je, pored igranja sa prečkom, "pronašla i još jedan način da nervira" navijače i igrače Novog Beograda, pa je u nekoliko navrata skakutala po gol liniji, ali je nije prešla. Zbog toga se u poslednjih osam minuta ušlo sa 10:9 za Brešu.

Na smeaforu je pisalo 3.37 do kraja kada je Vlahopulos pogodio i doneo prvu prednost Novog Beograda na utakmici - 12:11. Minut kasnije Luongo je ponovo porvnao stvari. Proradio je i Nikola Jakšić i dva igrača više pretvorio u novo vođstvo Novog Beograda.

A onda smo videli nešto neviđeno! Na 22 sekunde pre kraja golman gostiju Petar Tešanović, koji se priključio napadu svog tima, pogodio je sa nekih sedam, osam metara i doneo izjednačenje Breši!

Brzi tajm-aut Igora Milanovića i nacrtana akcija za kraj susreta, te bomba Vlahopulosa na šest sekundi pre kraja izazvali su delirijum na tribinama i poslali Novi Beorgad u finale - 14:13! 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike