Emir Bekrić sprema naslednicu! Za manje od godinu dana postavljena dva lična rekorda, sprema se napad na evropsku medalju!

26.05.2023

23:24

0

Autor: 24sedam

Atletičatka Partizana Ivana Ilić istrčala je 100 metara za 11.55 sekundi na mitingu u grčkom Lismasolu i ispunila normu za EP

Emir Bekrić sprema naslednicu! Za manje od godinu dana postavljena dva lična rekorda, sprema se napad na evropsku medalju!
Emir Bekrić i Ivana Ilić - Copyright Promo/24sedam

Ivana Ilić ispunila je normu za U23 Evropsko prvenstvo. Atletičatka Partizana istrčala je 100 metara za 11.55 sekundi na mitingu u grčkom Lismasolu.

Već u drugoj trci ove sezone nadmašila je kvalifikacionu normu od 11.70 sekundi.

- Zadovoljna sam što sve ide po planu, već u prvim trkama sam obezbedila nastup na Evropskom prvenstvu za mlađe seniorke. Sada imam dovoljno vremena da svoju formu podižem na još viši nivo - istakla je Ivana.

Šampionat Starog kontinenta za mlađe seniorke i seniore održava se od 13. do 16. jula u Finskoj. Ilićeva želi da ispuni normu i za duplo dužu distancu, na 200 metara.

- Osećam se spremno da i u prvim trkama ispunim normu i na 200 metara. Lični rekord mi je 23.62, a norma je tačno 24 sekunde - rekla je Ivana.

Ilićeva je saradnju sa trenerom Emirom Bekrićem, osvajačem svetske bronze na 400 metara prepone, započela prošle godine u oktobru. Od tada su postavili lične rekorde na 60 i 200 metara u dvorani.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike