Bokserski spektakl: Nikolić odbranio titulu, na meč protiv Francuza izašao sa posebnom beretkom (foto)

19.09.2020

22:20 >> 19:23

0

Autor: 24sedam

Srpski bokser ostvario 26. uzastopni trijumf

Bokserski spektakl: Nikolić odbranio titulu, na meč protiv Francuza izašao sa posebnom beretkom (foto)
Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Spektakl u Obrenovcu. U Domu kulture u ovom gradu je boks bio glavna tema. Srpski as Marko Nikolić je odbranio šampionski pojas prvaka Mediterana u najprestižnijoj WBC verziji. Rival vatrogascu i srpskom prvaku bio je šampion iz Francuske Patrik Boa.

Publika, usled mera zaštite zbog korone, nije uživo mogla da uživa u sjajnoj borbi od 10 rundi, ali su to mogli da isprate na kanalima „Arene sport“. Na kraju, posle 10 rundi, jednoglasnom odlukom sudija je Marko slavio sa 3:0 što mu je 26. uzastopni trijumf na profi sceni, nema nijedan poraz.

– Odbranio sam titulu u srpskom stilu, svoje čuvam I branim, tuđe ne želim I nemam. Mi nikada i nismo bili osvajači, od postanka do dana današnjeg mi smo uvek isključivo branili naše. Izgarao sam radeći, trenurajući, misleći kada će doći do ovog trenutka usled otkaza i pomeranja meča zbog situacije sa koronnom , kako ću izdržati sav taj pritisak, da li će moje telo sve to izdržati – počeo je Nikolić.

Nastavlja u istom dahu.

– Konačno, bajka o vatrogascu i policajcu je završena, ugasio sam taj požar u rukama Francuza, a naša saga koja je trajala od januara sve do sada, dobila je epilog u vidu moje pobede, odbrane ne samo titule već i časti, sportske, srpske. Krenuli smo silovito od samog starta, nismo štedeli jedan drugog ni malo. Tempo je bio sve jači, a ja sam vrebao priliku za nokaut. Odlično sam se kretao, Francuz takođe koji se pokazao kao izuzetno nezgodan rival. Kako su runde odmicale, imao sam osećaj da tek dobijam na ubrzanju i snazi, što mi je i pomoglo da meč završim onako kao sam želeo. Taktika je bila da vežem što više razornih udaraca, da ga iscrpim i slomim njegov otpor. Smatram da sam mnogo uradio na pripremama koje su se zbog korone i čitave situacije oko toga odužile na skoro celu godinu. Najvažnije je bilo da dobijem na snazi i da imam kondiciju i izdržim sve napore jedne ovako zahtevne i iscrpljujuće borbe.

Tvrdi da ga rival nije iznenadio.

– Brz, nepredvidiv i istrajan. To je dokazao odmah u prvim rundama našeg susreta, kada sam mu zadao udarce od kojih je trebao biti slomljen, ali on je ustajao i vraćao se. Bilo mi je jako važno da ostanem smiren i koncentrisan na moj plan, rasporedio sam snagu i čekao pravi trenutak da završim ovaj susret. Bio sam spreman na najjači tempo svih deset rundi, jer boks je takav nikada se ne može predvideti koliko će borba trajati i kojim će putem ići, uvek su sve opcije u igri, pa ko više izdrži.

Naredni cilj mu je da stekne uslov da se bori i za jednu od evropskih titula.

– Ovaj sadašnji trenutak jeste kruna moje dosadašnje karijere, ali smatram da imam materijala za više, verujem da mogu više I radiću već od sutra na tome da odem ne korak već miljama dalje. Hvala načelniku Radetu Miloševiću, Vatrgosnom bataljonu Voždovac, direktoru Doma kulture u Obrenovcu Ivan Jegoroviću, menadžeru Luki Popoviću, kondocionom treneru Stevanu Jovanoviću, svim sponzorima i ljudima koji su uz mene, koji me prate i pružaju neizmernu podršku koja mi mnogo znači. Najveća zahvlanost ide mojoj porodici, supruzi Anđeli koja me trpi sve ovo vreme, sinovima Vuku i Luki, porodici posvećujem ovu pobedu – jasan je Nikolić.

Iz bataljona SAJ-a Republike Srpske Marko je dobio beretku sa kojom je izašao na meč sa Francuzom.

– Velika čast, beretka je lično rađena za mene i dostavljena mi uoči mog ulaska u ring – ponosno zaključuje Nikolić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike