Borković drugi u Francuskoj! Neverovatan je osećaj stajati na pobedničkom postolju!

14.05.2023

20:18

0

Autor: 24sedam

Naredna trka biće održana na legendarnoj stazi Spa Frankoršamps u Belgiji od 26. do 28. maja.

Borković drugi u Francuskoj! Neverovatan je osećaj stajati na pobedničkom postolju!
Copyright Promo/Maša Gulan

Srpski automobilista Dušan Borković osvojio je drugo mesto na drugoj trci na uličnoj stazi "Pau" u Francuskoj tokom drugog vikenda TCR svetskog rangiranja, koji srpski as vozi po kalendaru TCR Evrope.

Borković je juče pobedio na prvoj trci na uličnoj stazi Pau u Francuskoj. Borkovićeva ubedljiva pobeda u prvoj trci i drugo mesto u drugoj trci donela mu je ukupno 82 nova poena u šampionatu TCR Evrope i TCR svetskom rangiranju. Tako je najbolji srpski automobilista osigurao treću poziciju u generalnom plasmanu TCR Evrope.

Borković posle ovog vikenda zauzima treću poziciju u ukupnom plasmanu TCR Evrope iza prvoplasiranog T. Koronela i drugoplasiranog J. Filipija. Rezultati TCR svetskog rangiranja biće poznati u sredu u ponoć zbog sabiranja svih rezultata preko 1000 vozača u preko 30 TCR šampionata širom sveta.

- Presrećan sam što sam doneo pobedu i drugo mesto svojoj zemlji! Neverovatan je osećaj stajati na pobedničkom postolju pored ovako velike konkurencije najboljih svetskih vozača. S obzirom na to da sam prvi put vozio na ovoj izuzetno izazovnoj uličnoj stazi, nisam se nadao ovako dobrom rezultatu ali moj tim i ja smo dali sve od sebe i postigli ovaj neverovatan uspeh - rekao je Borković, preneo je tim srpskog automobilste.

- Automobilizam je veoma složen, tehnički sport i nikada ne znate kako će auto odreagovati na stazi. Postoji milion nepredvidivih detalja o kojima treba da se vodi računa ali ovoga puta je zaista sve bilo savršeno i mojoj maloj Srbiji sam doneo velike dve pobede i to u velikoj Francuskoj, što mi posebno znači - dodao je Borković i još jednom se osvrnuo na najzanimljivije momente i duele.

- Prvu trku sam krenuo sa druge pozicije i brzo izbio na prvo mesto koje sam uspeo da sačuvam do kraja trke uz ogromne pritiske sjajnog Pavelsa. Drugu trku sam krenuo sa ciljem da osvojim bilo koje poene i da sačuvam auto kako bih napredovao u generalnom plasmanu. Na samom startu sam imao situaciju u kojoj je Pavels pokušao da me ugura u zid, međutim nisam mu popuštao i izvukao sam se iz tog duela ispred njega.

U narednim krugovima sam uspeo taktički da obiđem dvojicu nakon čega je usledio duel sa J. Filipijem za drugo mesto. Ukazala mi se šansa i rizikovao sam, srećom se isplatilo i izborio sam se za drugu poziciju. Moj pobednički duh mi nije dao mira i ostatak trke sam bio prvoplasiranom T. Koronelu za petama. U nekoliko navrata sam napao za prvu poziciju, međutim brzina audija na pravcima mi nije to dozvolila - izjavio je Borković nakon druge trke.

Srpski as se na kraju zahvalio najvernijim pratiocima, svojoj porodici, Srbiji i partnerima na nepresušnoj podršci. Posebnu zahvalnicu uputio je NIS Petrol timu, Timu Borković i Target kompetišion timu bez kojih, prema rečima našeg šampiona, njegov uspeh ne bi bio moguć.

Naredna trka biće održana na legendarnoj stazi Spa Frankoršamps u Belgiji od 26. do 28. maja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike