Vrhunski sportski spektakl u gradu na Moravi, karatisti sa svih strana sveta stigli u Čačak: Trofej uprkos jakoj konkurenciji ostao u Srbiji

22.04.2023

17:12

0

Turnir traje dva dana

Vrhunski sportski spektakl u gradu na Moravi, karatisti sa svih strana sveta stigli u Čačak: Trofej uprkos jakoj konkurenciji ostao u Srbiji
Copyright RINA

U Čačaku je svečano otvoren 52. po redu međunarodni karate turnir "Zlatni pojas", na kome učestvuje preko 2.000 boraca iz 20 zemalja. 

U dva dana trajanja turnira megdan će deliti borci iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Slovačke, Španije, Turske, Švedske, Maroka, Nepala, Grčke, Nemačke, Austrije, Rumunije, Francuske, Bugarske, Severne Makedonije.

Pred početak takmičarskog dela, predsednik Karate federacije Srbije, potpredsednik Evropske karate federacije i organizator turnira Slavoljub Piper poželeo je dobrodošlicu takmičarima i poželeo im sreću na turniru.

- Ljubiteljima ne samo karatea već uopšte borilačkog sporta želim da danas uživaju u prelepim borbama koje će prikazati evropski ali i svetski šampioni, olimpijski osvajači medalja. Čačak je grad velikog srca, grad koji će vas sve primiti i uzvratiti ljubavlju i toplinom koju nam i vi svake godine donosite. Osećajte se ugodno, živeli i srećno - rekao je Piper.

RINA
 

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović svečano je otvorio 52. međunarodni tradicionalni karate turnir „Zlatni pojas Čačka”.

- Prelepo je otvoriti manifestaciju koja je obeležila ne samo naš grad već i državu. Toliko šampiona, sportista i generacija. Mnogo sreće u borbama, da pamtite naš grad po lepim uspomenama a oni koji ne pobede već naredne godine mogu to učiniti. Za nekoliko nedelja otvorićemo i trenažni centar u novoj dvorani koja je opredeljena samo za treninge klubova za kontaktne sportove - rekao je Todorović.

RINA
 

- Od ove godine Čačak je prestonica kulture ali je on uvek bio i biće grad sporta jer su tu sportisti i sportski radnici to mnogo puta dokazali. Organizatorima ove manifestacije Zlatni pojas Karate klubu Borac i Karate federaciji Srbije čestitao bih na organizaciji, a 52 godine dovoljno govori o tradiciji i zahvalan sam vam što nas iz godine u godinu podsećate na važnost ovog turnira kako za grad tako i za Srbiju - rekao je generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković.

On je istakao veliku zahvalnost svim gostima koji su došli sa raznoraznih strana sveta da uveličaju ovaj turnir i time pokažu njegovu veličinu.

Predsednik Balkanske karate federacije i generalni sekretar Evropske karate Davor Cipek čestitao je organizatorima na 52, značajne godini za karate sport u Srbiji i na Balkanu.

RINA
 

Nakon pobede srpske nad francuskom reprezentacijom i osvajanja Zlatnog pojasa, srpski reprezentaitvac je istakao da je dobrom taktikom i temeljnom pripremom naša reprezentacija uspešno stala u gard protiv aktuelnih evropskih i svetskih šampiona.

- Reprezentacija Francuske je i evropski i svetski šampion i to dovoljno govori o njima koliko su jaki i kvalitetni. Ali i mi smo aktuelni vicešampioni sveta pa je i bilo očekivano da će biti napeta borba i tesan rezultat. Dobrom, pre svega, taktikom, a s obzirom na to da poznajemo reprezentaciju fransucke pripremili smo se za ovaj meč, svi smo dali svoj maksimum i svi smo bili na zavidnom, visokom nivou, što je na kraju rezultiralo našom pobedomkazao je Stefan Joksić, uspešni karate reprezentativac Srbije.

Međunarodni karate turnir „Zlatni pojas” nastavlja se i sutra. Na tatami podlogu izaćiće oko 1.300 boraca mlađih kategorija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike