Italijanke prejake za TENT

22.09.2020

18:06 >> 18:09

0

Autor: 24sedam

Mlada ekipa iz Obrenovca poražena u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona

Italijanke prejake za TENT
Copyright MN Press - Kapiten TENT Jelena Lazić u napadu

Mlade odbojkašice TENT nisu uspele na startu kvalifikacija za Ligu šampiona da naprave iznenađenje. Izabranice trenera Milana Gršića su izgubile od italijanskog Skandićija na gostujućem terenu – 3:0 (25:14, 25:21, 25:17) za 76 minuta, a u sredu će se na istom mestu sastati u revanšu (18.00).

Devojke iz Obrenovca su znatno jačem protivniku pružile dostojan otpor, ali pitanje pobednika je bilo rešeno mnogo pre zvaničnog kraja meča. Podatak da je primač servisa Lučia Bozeti sa reprezentacijom Italije još 2009. godine osvojila evropsko zlato, dok je većina igračica TENT bila u vrtiću ili osnovnoj školi, dovoljno govori na čijoj strani je bilo iskustvo na ovom susretu.

Trener Milan Gršić je u mladoj postavi našao mesto i za Henu Kurtagić koja je 2004. godište, a u igru je ulazila i Sonja Danilović koja ima tek 14 godina. Prvi set su Obrenovčanke odigrale obuzete velikom količinom treme, ali već u drugom su TV gledaoci mogli da vide kvalitetne razmene i dugačke poene. Drugi period igre je bio i najzanimljiviji, borba se vodila do same završnice, u kojoj su Italijanke bile sigurnije. U trećem setu su domaće igračice samo overile pobedu i opravdale ulogu apsolutnog favorita.

U našoj ekipi je najefikasnija bila Sara Carić sa 13 poena, pratila je Jelena Lazić sa sedam. U pobedničkom sastavu Kimberli Drevniok je postigla 16 poena, a Srna Marković jedan manje. Lučia Bozeti je isto bila dvocifrena sa 10. Naša reprezentativka Mina Popović nije ulazila u igru za italijanski tim.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike