Savić se vratio u Zvezdu i ima novu ulogu: Da se ne svađamo, već svi pod jednu kapu!

24.03.2023

00:44

0

Autor: A. S.

Čuveni selektor delfina ne odustaje od domaćeg vaterpola

Savić se vratio u Zvezdu i ima novu ulogu: Da se ne svađamo, već svi pod jednu kapu!
Dejan Savić - Copyright MN Press

Legendarni vaterpolista i sada već bivši selektor Srbije, Dejan Savić, novi je član upravnog odbora Ženskog vaterpolo kluba Crvena zvezda, a na tu funkciju je imenovao na 10. rođendan ŽVK Crvena zvezda.

Ženska sekcija je osnovana 23. marta 2013. godine, a Savić je sada postao njen deo, kako bi pomogao ekipi.

- Planovi i ciljevi su stvari koje definišu svaku veliku organizaciju, odnosno klub. Velike ideje neće biti velike ideje ako se ne sprovedu u delo. Popularizacija ženskog vaterpola mora da postoji i mora da mu se da mnogo veća pažnja nego što je ima danas. U svetskom vaterpolu je ženski vaterpolo taj koji vuče muški sa sobom, dok je kod nas u zapećku i zaslužuje mnogo više, iako mi imamo vrhunske rezultate u muškom vaterpolu. Ono na čemu treba da radimo je popularizacija ovog sporta, da priključimo mnogo više devojčica kao baznu osnovu za pravljenje igračica i rezultata. Moramo da budemo okrenuti konkurenciji, nikako da se svađamo, već da se skupimo svi pod jednu kapu i da popularizujemo ovaj sport - rekao je Savić.

 

 

Do sada, crveno-bele dame su osvojile pet duplih kruna i još dva Kupa Srbije, dok su veliki uspeh načinile i u mlađim kategorijama.

- Verujem da se svi slažemo da možemo da imamo uzor među košarkašicama, a posebno odbojkašicama. Ništa ne može preko noći, nego jednostavno da budemo strpljivi i da sačekamo svoje vreme - dodao je Savić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike