Treba nam vremena, ispunili smo cilj: Novi selektor delfina gleda sve kandidate i sprema ekipu za Fukuoku

18.03.2023

11:03

0

Autor: A. S.

Stevanović zadovoljan kako je ekipa izgledala u Podgorici

Treba nam vremena, ispunili smo cilj: Novi selektor delfina gleda sve kandidate i sprema ekipu za Fukuoku
Uroš Stevanović - Copyright MN Press

Vaterpolisti Srbije su na nedavno održanom turniru u Podgorici izborili direktan plasman u završnicu Svetskom kupa, koja će se igrati u Los Anđelesu. Do juna meseca i prve naredne aktivnosti ima dovoljno vremena, a savezni selektor Uroš Stevanović je zadovoljan kako napreduje tim koji je relativno skoro preuzeo.

On je u razgovoru za sajt Vaterpolo saveza Srbije otkrio kako je proticalo privikavanje i rad sa nacionalnim timom, tokom klupske sezone.

- S obzirom da je kvalifikacioni turnir Svetskog kupa usred klupske sezone i da smo imali samo osam treninga na pripremama, zadovoljan sam kako smo izgledali od drugog poluvremena duela sa Grčkom. Ispunili smo trenutni cilj odlaskom na finalni turnir Svetskog kupa, ali nam je to još više skratilo broj dana priprema preko leta obzirom da nas i čekaju kvalifikacije za učešće na Evropskom prvenstvu i to neposredno pred put u Ameriku – rekao je na početku Uroš Stevanović.

Za sedam dana, koliko je trajao turnir u prestonici Crne Gore, Srbija je odigrala pet jakih utakmica.

- Rekao sam da smo od drugog poluvremena sa Grčkom delovali u pravcu kojem težimo. Daleko je to on našeg maksimuma, ali obrisi neke koncepcije mogu da se naslute. Treba nam pre svega vremena za trening kako bi uspostavili sistem i koncepciju igre koju želim. Nažalost samo dvojica-trojica igrača imaju u svojim klubovima uloge koje od njih očekujem u reprezentaciji - otkrio je selektor, pa nastavio:

- Ono što je jedino bilo važno i moguće na ovom turniru bilo je na najvišem nivou. Motiv, želja, volja, energija i atmosfera koju su momci stvorili mora da nas krasi i u budućnosti.

Proteklog leta, delfini su podbacili. Peto mesto na svetskom i deveto na evropskom šampionatu, unela su zabrinutost među navijače, ali Stevanović ističe da razloga za brigu nema.

- Nisam video da igrači imaju manjak samopouzdanja, video sam ogromnu rešenost, motiv, želju, volju i energiju da pokažu da rezultati od prošlog leta nisu realnost za ovu reprezentaciju. Na svakom treningu i utakmicu daju maksimum i to je jedini ispravan put za dalje.

Spisak igrača koji su sada bili sa nacionalnim timom, nije konačan. Prate se i igre vaterpolista u klubovima.

- Većina igrača su prošla kroz prethodna dva okupljanja, sa njima spisak nije zaključen. Igre svih kandiata se prate u klubovima i na njima je da se izbore za poziv.

Na kraju, Stevanović je progovorio i o planu i progamu za naredni period.

- Počećemo pripreme za svetsko prvenstvo početkom juna, u sklopu njih nas očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 23-25.juna i Svetski kup 30.6-2.7 . Obe akcije ćemo iskoristiti za pripreme za učešće na svetskom prvenstvu u Fukuoki – zaključio je selektor Uroš Stevanović

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike