Srbija ispisuje istoriju evropskog MMA! Bahreinci gosti Beograda

17.02.2023

14:01

0

Autor: D. N.

MMA spektakl u Beogradu okupio je više od 500 najboljh svetskih amaterskih takmičara

Srbija ispisuje istoriju evropskog MMA! Bahreinci gosti Beograda
Višacki i Alkohedji - Copyright oks.org.rs

Član visokog sportskog tela Bahreina (GSA) dr Abdulrahman Sadik Askar doputovao je u Srbiju kako bi pratio završne borbe na Svetskom prvenstvu u MMA u "Štark areni", kao i veliki spektakl u organizaciji Brave Combat federacije, koji je zakazan za subotu, 18. februara.

On će se tokom boravka u Srbiji sastati sa kolegama iz Srbije kako bi se preciziralo unapređenje saradnje dve države na nivou, ne samo sporta, već i ostalih grana privrede. Bahrein je inače, pružio veliku pomoć Srbiji prilikom organizacije pomenutog Svetskog prvenstva koje se pvi put u istoriji održava na evropskom tlu.

Ovo takmičenje okupilo je više od 500 najboljh svetskih amaterskih takmičara, a u subotu će beogradska publika moći da uživa i u borvama profesionalaca najbrže rastućeg sporta u svetu. Naravno, sve uz prenos na TV Arena fight.

BRAVE CF
 

U Srbiju dolazi još jedan sportski funkcioner iz Bahreina, a to je generalni sekretar Olimpijskog komiteta Bahreina, Faris Alkohedji, kako bi obavio niz razgovara o partnerstvu i saradnji dve zemlje u raznim oblastima sporta.

Olimpijske organizacije dve zemlje tako će samo nastaviti ono što je započeto u avgustu prošle godine, kada su dvojica generalnih sekretara Faris Alkoheji i Đorđe Višacki imali razgovore u cilju unapređenja i razvoja saradnje nacionalnih olimpijskih komiteta Bahreina i Srbije.

Alkohedji će razgovarati kolegama iz Srbije, s nadom da će postići dogovor i sklopiti partnerstvo kako bi se i druge sportske discipline razvijale istom dinamikom kao što je i MMA u Srbiji i Bahreinu tokom poslednjih godina.

Takođe, njegova ekselencija Redža Munfaredi sleteo je u Beograd kao deo delegacije Bahreina kako bi prisustvovao događajima koji čine istoriju evropskog MMA, u organizaciji MMA federacije Bahreina, MMA federacije Srbije i Međunarodne MMA federacije, uz punu podršku Vlade Republike Srbije.

BRAVE CF
 

Njegova ekselencija Redža Munfaredi je član "Shura saveta", Saveta za borilačke sportove Bahreina i predsednik Jiu-Jitsu federacije Bahreina. Munfaredi je u srpsku prestonicu doputovao u znak podrške MMA federaciji Bahreina, koja je odigrala ključnu ulogu u realizaciji ovog događaja, pod vizijom njegovog visočanstva šeika Haleda bin Hamada Al Kalife.

Svetsko amatersko prvenstvo u MMA i nedelja borbe BRAVE Serbia (od 11. do 18. februara) u Štark areni, okupili su veliki broj zvanica iz celog sveta. U pitanju je najveći evropski događaj u mešovitim borilačkim veštinama. Na šampionatu je učešće uzelo preko 500 takmičara iz više od 60 zemalja i samo tom činjenicom Beograd i Srbija su ispisali istoriju srpske i evropske MMA scene. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike