Jenić deo auto-moto takmičenja svetskog ranga: Srbin se bori na čuvenoj stazi Formule 1 - sve je spremno za FIA Motorsport Games!

25.10.2022

20:17

0

Koliko je ovo takmičenje veliko, govore podaci da je učešće uzelo preko 70 država i više od 500 takmičara koji će braniti boje svojih zemalja

Jenić deo auto-moto takmičenja svetskog ranga: Srbin se bori na čuvenoj stazi Formule 1 - sve je spremno za FIA Motorsport Games!
Filip Jenić - Copyright Printscreen/YouTube/ MotorWeek

Svetska automobilska federacija (FIA) po drugi put u istoriji organizuje FIA Motorsport Games 2022 u Francuskoj u Marseju na popularnoj stazi Formule 1 "Paul Rikard" od 26. do 30. oktobra 2022. 

Premijerno izdanje igara održano je 2019. godine u Rimu, kada je učestvovalo 48 zemalja sa preko 130 takmičara koji su se tada nadmetali u šest disciplina. 

Ovo takmičenje je najvišeg svetskog ranga i jedino u kome takmičari predstavljaju svoju zemlju. Na igrama održanim 2019. godine takmičenje se odvijalo u šest disciplina i Srbija je tada uzela učešće u disciplini karting-slalom, a u 2022. godini broj disciplina porastao je na 16.

TIM SRBIJA na predstojećim igrama predstavlja jedan od naših najmlađih i najtalentovanijih vozača Filip Jenić sa svega 16 godina za volanom Formule 4 sa kojom uspešno nastupa poslednje dve sezone, ali ovo je prvi put da ide na takmičenje najvišeg svetskog ranga na kome će pokušati da stigne do što sjajnijeg odličja za svoju zemlju. 

Privatna arhiva
Filip Jenić, vozač Formule 4

Koliko je ovo takmičenje veliko, govore podaci da je učešće uzelo preko 70 država i više od 500 takmičara koji će braniti boje svojih zemalja.

Nadamo se da podrška Filipu iz Srbije neće nedostajati, a ista mu je neophodna s obzirom na konkurenciju kao i težinu takmičenja koja mu predstoji na FIA Motorsport Games 2022

Filip ovom prilikom želi da izrazi zahvalnost svojoj porodici i njegovom timu na podršci koju mu pružaju kao i sponzorima W.D. Concord West building company i British Motors Serbia bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće ostvariti. 
 

Naposletku velika zahvalnost Republici Srbiji i Ministarstvu omladine i sporta na ukazanom poverenju i pruženoj mogućnosti da se Filip Jenić pojavi na predstojećem takmičenju.

Sve informacije o takmičenju ukoliko Vas interesuju kao i Filipove rezultate tokom takmičenja možete pratiti na www.fiamotorsportgames.com.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike