Ceo svet se saglasio: Svetsko prvenstvo će biti u Srbiji

15.10.2020

11:00 >> 18:41

0

Beograd bi trebalo da ugosti najbolje rvače sveta od 12. do 20. decembra

Ceo svet se saglasio: Svetsko prvenstvo će biti u Srbiji
Copyright MN Press

Izvršni komitet Svetske rvačke federacije sastao se u Švajcarskoj kako bi razmotrio planove za organizovanje svetskog prvenstva za seniore koje je planirano za decembar, a čiji bi domaćin trebalo da bude Beograd od 12. do 20. decembra.

Izvršni komitet je doneo odluku da se prvenstvo održi, i to nakon potvrde više od 70 odsto nacionalnih saveza, što je bila norma koja je postavljena proteklog meseca.

Svakako, zakazan je još jedan sastanak, koji će biti održan 6. novembra, na kojem će biti razmotrene nove mere koje bi eventualno morale biti donesene, a sve u skladu sa trenutnom situacijom u kojoj se svet bude nalazio u datom momentu zbog pandemije koronavirusa.

Predsednik Svetske rvačke federacije i član Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta Nenad Lalović istakao je da je sigurnost svih učesnika takmičenja na prvom mestu.

Izuzetno smo optimistični, ali i oprezni kada je u pitanju SP u rvanju koje je planirano za decembar. Bezbednost naših sportista, trenera i osoblja je najviši mogući prioritet i preduzećemo sve neophodne mere kako bi u Beogradu svi bili sigurni – izjavio je Lalović za sajt Svetske rvačke federacije.

Svetsko prvenstvo u rvanju za juniore, koje je takođe trebalo da bude održano u Beogradu, otkazano je zbog toga što nacionalni savezi ne mogu da garantuju dolazak određenog broja takmičara koji je potreban da bi se takmičenje održalo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike