Predsednik Srbije obratio se selektoru Santareliju: Brate, Srbine, hvala na medalji, a ekipu molim samo za još jednu stvar

17.10.2022

09:23

0

Autor: 24sedam

Italijan da povede tim ka još jednom podvigu

Predsednik Srbije obratio se selektoru Santareliju: Brate, Srbine, hvala na medalji, a ekipu molim samo za još jednu stvar
vucic11 - Copyright mn press, tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na prijemu srpskih odbojkašica u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu, rekao je da su najbolje na svetu posebne i po tome što nikad nijedan nacionani tim nije uspeo da sa svih takmičenja donese odličje, što je njima uspeva već godinama unazad.

Navodeći da ne zna šta bi još mogao da očekuje od njih, s obzirom na sve uspehe, ipak je zamolio, budući da su Olimpijske igre važno takmičenje nacija, za jedno zlato sa narednih OI u Parizu.

Tanjug/Rade Prelić
 

- Onda vas niko nikada ne bi stigao - rekao je Vučić.

Vučić je dodao zahvalnost Poštanskoj štedionici, kao glavnom sponzoru, kao i kineskoj kompaniji "Zi Ðin", koja je, kaže, novčano pomogla.

Tanjug/Rade Prelić
 

Posebno je zahvalio selektoru Danijeleu Santareliju, inače Italijanu, uz osmeh, rečima:

- Hvala bratu Srbinu za ovu medalju - rekao je Vučić.

Vlada Srbije na današnjoj sedinici donela je rešenja o dodeli novčanih nagrada, u visini od po 30.000 evra, u dinarskoj protivvrednosti, glavnom treneru i članicama odbojkaške reprezentacije Srbije, za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu.

Tanjug/Rade Prelić
 

Novčane nagrade dodeljene su u cilju afirmacije sporta i pripreme sportista za postizanje još boljih rezultata koji će doprineti afirmaciji Srbije, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike