In memoriam: Preminuo poznati sportski novinar Mioslav Čorbić

03.10.2022

10:17

0

Autor: 24sedam

Popularni Čorba radio prvo na radiju, a potom i na TV Studio B

In memoriam: Preminuo poznati sportski novinar Mioslav Čorbić
čorbić - Copyright Studio B

Sportsko novinarstvo u Srbiji ostalo je bez jednog istaknutog člana, Mioslava Čorbića, dugogodišnjeg novinara Studija B i SOS kanala.

Čorbić je rođen je u Ušću kod Kraljeva 1963. Godine. Posle završenih studija novinarstva na FPN,  Čorba, kako su ga sve kolege i sagovornici zvali, dolazi 1988. godine na Studio B, gde započinje svoju karijeru prvo na radiju, a potom i na televiziji.

Čorbić je jedan od pionira čuvenih radio-prenosa koje je Studio B realizovao mnogo pre drugih medija. Kao vrhunski sportski novinar, izveštavao je sa mnogobrojnih evropskih i svetskih prvenstava raznih sportova. Osim što je pratio fudbal i velike sportove, Čorba će ostati upamćen kao jedan od prvih sportskih novinara koji je medijski promovisao boks, kik-boks, rvanje, džudo…

Osim na Studiju B, radio je i na SOS kanalu.

Poslednjih godina, Čorbić je bio deo Informativne redakcije Studija B. Pomno je izveštavao o svim aktuelnim političkim dešavanjima u zemlji i svetu.

Pamtićemo ga kao izuzetnog profesionalca, karakternog čoveka, duhovitog kolegu i pre svega kao nekog ko je uvek bio spreman da pomogne svima. Opelo će biti služeno u utorak u 13.00 na groblju "Orlovača", a sahrana je u 13.30.

Komemoracija kolegi Mioslavu Čorbiću biće održana u utorak 4. 10. 2022. u 10:30 u svečanoj sali Starog DIF-a (Deligradska 27).

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike