Operisan slavni Norvežanin: Šampion ima dobre prognoze!

25.09.2022

05:31

0

Još jedan sportista u nizu koji se susreće sa ovim problemom

Operisan slavni Norvežanin: Šampion ima dobre prognoze!
profimedia-0412878834 - Copyright Profimedia

Bivšem norveškom skijašu, Aksel Lund Svindalu, nedavno je dijagnostikovan rak testira, pa je veliki šampion nedavno podvrgnut operaciji.

Pravovremeni odlazak kod doktora, Svindala je sačuvao većih komplikacija, pa su prognoze o oporavku dobre. Čitavo iskustvo, Norvežanin je podelio na društvenim mrežama.

- Osetio sam promenu u svom telu. Nisam bio siguran šta je to, i da li je uopšte nešto. Ali odlučio sam da proverim. Otišao sam kod lekara i brzo su me prebacili u bolnicu, gde su potvrdili ono na šta je doktor sumnjao. Rak testisa - napisao je olimpijski šampion iz 2018. godine na svom Instagram nalogu.

 

 

Svindal je zahvalan svim lekarima, pa je pohvalio zdravstveni sistem u Norveškoj.

- Testovi, skeniranje i operacija su se desili veoma brzo. I već posle prve nedelje znao sam da su prognoze veoma dobre. Sve zahvaljujući toj prvoj odluci da odem kod doktora kada sam posumnjao da nešto nije u redu.

Inače, slavni Norvežanin je tokom karijere osvojio i olimpijsko zlato u superveleslalomu u Vankuveru 2010. godine, a pet puta je bio prvak sveta, dok je dva puta osvojio Veliki kristalni globus, koji se dodeljuje najboljem u Svetskom kupu.

Karijeru je završio nakon Svetskog prvenstva 2019. godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike