Sećate se devojke koju su "delije" zaprosile? Ponovo je u Srbiji

21.10.2020

05:13 >> 15:09

0

Ljubica Kecman otkriva za 24sedam zbog čega se vratila u našu klupsku odbojku

Sećate se devojke koju su "delije" zaprosile? Ponovo je u Srbiji
Copyright MN Press

Blistavi osmeh, neverovatna harizma i energija samo su dodatan razlog za navijače da se ponovo vrate u halu kada igra Ljubica Kecman (26). Na prvom mestu bilo je uvek njeno odbojkaško umeće kao magnet za publiku, koja je tokom dominantnih godina Crvene zvezde, davala igračicama jak vetar u leđa sa tribina.

Crveno-beli dres Ljubica je nosila osam godina, sve do 2015. kada je napustila Srbiju i otisnula se preko granice. Sada je ponovo na domaćem terenu, igra ove sezone za Ub i već se radovala prvom trofeju. U bogatu ličnu kolekciju dodala je i pehar Superkupa.

Koliko god taj trofej nema veliku važnost, naravno da je lepo otvoriti na ovaj način sezonu. Utisci su najpozitivniji mogući, stvarno sam srećna. Zbog kompletne situacije sa koronom, vlada neka tišina na sportskim terenima i nema euforije… Mi smo jedva čekale ovaj meč sa TENT-om, jer se odlagao. Nije bilo ni malo lako. Mi jesmo pobedile 3:1, ali su one baš kvalitetno igrale i mogla je utakmica da uđe i u peti set. Mlade su i talentovane, možda su zato ušle malo opuštenije u utakmicu, za nas je najbitnije da smo uspele u četiri seta da dobijemo – pojašnjava Ljubica Kecman u razgovoru za 24sedam.

MN Press

Igračica koja pokriva poziciju primača servisa nije imala u planu da se sa 26 godina vrati u Srbiju.

– Nekako se desilo spontano. Moja veoma dobra drugarica Sofija Medić je prva potpisala za Ub. Baš je želela da se vrati da igra ovde i kroz šalu smo pričale da bih mogla i ja. Moja menadžerka je bila u kontaktu sa tim klubom, prošlo je neko vreme i mi smo se stvarno dogovorili lako. Na povratak je uticala i teška operacija ramena koju sam imala prošle sezone, a i sve ovo sa koronom. Sad kad vidim, najsigurnija je opcija odigrati sezonu u Srbiji, zbog svih mogućih prekida, ali ne bih se vratila bilo gde i po svaku cenu… Uslovi su na Ubu sjajni, što je ogromna promena u odnosu kad sam ja ranije bila u našoj odbojci. Napravila sam pravi potez, ekipa ima šampionske ambicije, trenera Marijanu Boričić poznajem veoma dugo, tako da se sve potrefilo. Eto nije da sam prešla samo zbog drugarice – nasmejala se Ljubica. – Ali, Sofija jeste veliki krivac. Stigla je u klub iz inostranstva i Ljilja Ranković. Da mi je neko pričao da ću se po povratku u Srbiju na terenu spojiti sa devojkama koje toliko dugo poznajem, ne bih verovala.

Prvi trofej u klupskoj istoriji na Ub je stigao početkom godine kada je osvojen nacionalni Kup.

– Tad je to možda bilo i iz senke, a sad može da se kaže da je ekipa sklopljena za još veće stvari. Ostale su bitne igračice, nas nekoliko je došlo, tako da sve to izgleda dobro. Osvojile smo ovaj trofej, prvenstvo smo otvorile sa šest pobeda… Baš smo pričale nešto oko titula i ispostavilo se da ja koja sam mnogo toga sa Zvezdom uzela, nisam ovaj Superkup. Tako da mi je prvi u kolekciji.

MN Press

Ljubica posle nekoliko sezona u inostranstvu, može da doprinese timu i velikim iskustvom koje je skupila na terenima preko granice.

– Bila sam u Rumuniji godinu, pa po dve u Nemačkoj i Poljskoj i sad se neočekivano vratila. Mislim da mi je najlepše bilo u nemačkom Potsdamu, tu sam bila sa Martom Drpom. Uklopila sam se i igrački i ovako što se života tiče. Bilo je lepo i u Poljskoj, odličan klub, u kom mi je tokom druge sezone saigračica bila Adela Helić, s kojom sam igrala u Zvezdi. Stvarno nigde nisam bila sama, uvek sam imala nekog svog. A to je baš lepo. Prošle sezone sam doživela tu povredu, morala sam na operaciju. Nije bilo lako, pogotovo što je desno rame. Ali sreća u nesreći je sigurno to što je korona sve zaustavila, pa sam imala vremena da se oporavim i spremim za ovu takmičarsku godinu. Eto da ne pričamo da je samo donela negativno, meni je dobro ispalo da nisam mnogo propustila.

Ljubitelji odbojke u Srbiji teško će navići na Ljubicu u novom dresu, jer ih je ipak, navikla na crveno-beli.

Najlepše uspomene imam iz tog perioda. Mnogo toga se izdešavalo, osvojila sam četiri titule, pet puta Kup… U to vreme je ženska odbojka bila daleko popularnija u Srbiji nego sada, kad su gledaoci u pitanju. Dolazili su navijači, što bi rekli oni pravi koji idu na košarku i fudbal. Nama je mnogo značilo da igramo u takvoj atmosferi… To na primer više nigde nisam doživela.

Ub slavi drugi trofej u 2020. godini

Upravo je Ljubica bila jedna od tih devojaka koja je osvojila srca delija.

Čuvena je priča ta kad su mi ostavili na kolima papir na kome je pisalo: „Ljubice, udaj se za nas“. Veoma zanimljivo što je još stavljeno u množini. Do danas nisam saznala ko je to uradio. Sve mi je to bilo simpatično. Dolazili su na utakmice, navijali, prepoznavali su me na ulici. Stvarno nikad ništa neprijatno nisam doživela. I ta podrška navijača je ostala kao jedan od najlepših utisaka iz tog perioda dok sam igrala za Crvenu zvezdu – završila je uz osmeh Ljubica Kecman.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike