Zabraniti Novaku da igra? Pa mora da se šalite - Amerikanac još jednom opleo po svojima

23.08.2022

15:01

0

Legendarni teniser prednjači u podršci Đokoviću

Zabraniti Novaku da igra? Pa mora da se šalite - Amerikanac još jednom opleo po svojima
Tan2022-7-8_1849093_0 - Copyright Tanjug/AP

I dalje je pod velikim znakom pitanja učešće Novaka Đokovića na ovogodišnjem US openu. Četvrti grend slem u sezoni samo što nije počeo, a i dalje se čeka na odluku vlasti Sjedinjenih Američkih Država o ulasku nevakcinisanih stranaca u zemlju.

Podrška najboljem srpskom teniseru stiže sa svih strana, pa se ponovo oglasio i legendarni Džon Mekinro, koji je zatražio od američkih vlasti da dozvole Novaku da zaigra na poslednjem turniru, prenela je "Marka".

Organizatori turnira u Njujorku, oglasili su se pre nekoliko dana i naveli da će se pridržavati odluka nadležnih vlasti, koji ulazak u SAD dozvoljavaju samo vakcinisanim stranim državljanima.

- Mislim da je glupost ne dozvoliti Ðokoviću da igra u Njujorku. Mislim da je to šala. Da sam na mestu Ðokovića, vakcinisao bih se, ali moramo da poštujemo i način na koji on razmišlja. Živimo u pandemiji već više od dve godine i oni ne dozvoljavaju Ðokoviću da igra? Mora da se šalite - kazao je Mekinro.

On je potom i otkrio koga vidi kao glavnog favorita - mladog Španca Karlosa Alkaraza.

- Stavio bih i Hrvata Bornu Chorića među favorite na US openu, jer znam kako je dobro igrao u Sinsinatiju. Među favoritima se nalazi čak 15 tenisera. Međutim, ako bih morao da izdvojim samo jednog favorita, onda bi to bio Alkaraz. On je izvrstan teniser i fizički je moćan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike