Srpski bokserski treneri izbačeni iz sporta zbog polnog uznemiravanja maloletne bokserke i davanja dopinga!?

05.04.2022

11:34

0

Veliki skandal trese sport

Srpski bokserski treneri izbačeni iz sporta zbog polnog uznemiravanja maloletne bokserke i davanja dopinga!?
20211105mmArena - Copyright MN Press

Bokserski treneri Miodrag Milić iz Kraljeva i Velibor Lazić iz Smedereva kažnjeni su zabranom bavljenja trenerskim poslom, zbog, kako se navodi, davanja nedozvoljenih supstanci maloletnom bokseru, odnosno polnog uznemiravanja maloletnoj bokserki, kao i nedoličnog ponašanja prema sudinici ženskog boksa, zvanična je odluka Disciplinske komisije Bokserskog saveza Srbije.

Nakon što su objavljeni nalazi Antidoping agencije Srbije i pozitivnog rezultata na nedozvoljenu supstancu, Furisemid, prema propisima, treneru Miliću izrečena je mera zabrane obavljanja tenerskog posla, prenosi Blic.

Ista mera odnosi se i na nedolično ponašanje prema bokserskoj sudinici međunarodnog zvanja.

Njegov kolega Velibor Lazić, kažnjen zbog polnog uznemiravanja maloletne sportistkinje, što je, kako se navodi na sajtu Bokserskog saveza, potvrđeno presudom Osnovnog suda u Smederevu.

Takođe, Bokserski savez Srbije je pokrenuo postupak i protiv lica koja su bila odgovorna za rukovođenje saveza u periodu od 2012-2017. godine, kada je napravljen dug i blokada računa saveza na osnovu sudskih izvršenja i presuda u iznosu blizu čak trideset osam miliona dinara ( 37.792.250 dinara). Odgovorna lica Velizar Đerić, Dragan Ignjatović, Jovan Rakonjac i Dragoljub Radović pozvani su na izjašnjenje, nakon čega ce biti pokrenut i krivični postupak zbog prouzrokovane štete.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike