Partizan nije samo prvi tim, mi smo porodica: Teška vremena su stvorila ove ljude, crno-beli stavili tačku na spekulacije

16.08.2022

11:58

0

Pred mladim timom su čak četiri takmičenja, a i EVropa će se igrati na Banjici

Partizan nije samo prvi tim, mi smo porodica: Teška vremena su stvorila ove ljude, crno-beli stavili tačku na spekulacije
Vaterpolo (11) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Vaterpolo klub Partizan u novu sezonu ulazi sa velikim izmenama. Uprava koja je preuzela crno-bele pre tačno dve godine, povukla je radikalne poteze. Nakon penzionisanja Stefana Mitrovića i Milana Aleksića, koji su se vratili prošle sezone, kako bi pomogli mladim igračima, došlo je do rastanka i sa brojnim mladim igračima. Među njima, bilo je i onih kojima je istekao ugovor, a nije bilo želje za nastavkom saradnje.

Tako crno-beli u novu sezonu ulaze sa prvim timom koji će činiti doslovno mlađe selekcije. Uoči početka, a pak nakon dve sezone u klupu, direktor kluba Nikola Kuljača, predsednik Jovan Lazarević i član upravnog odbora Filip Filipović, danas su pred predstavnicima medija govorili o onome što je učinjeno, kao i šta treba menjati u nastavku.

- Poslednjih godina smo bili konzervativni, sada je vreme da uradimo rekapitulaciju onoga što je bilo – kratko je kazao Kuljača, te reč prepustio predsedniku Lazareviću.

– Trenutno se navršavaju dve godine kako smo došli, a pre godinu dana smo potpisali ugovor sa opštinom Voždovca, kojoj dugujemo zahvalnost i razumevanje što je sezona bila takva kakva jeste. Teško je analizirati sezonu, Partizan nije samo prvi tim. Ako gledamo kroz prizmu svih selekcija, mi smo osvojili sve što smo mogli u Srbiji, najveći procenat naših igrača je u reprezentaciji. Da li je to zadovoljavajuće za Partizan, očekujem bolje, ali to nije ono što se dešava preko noći, radimo na pojačanjima – istakao je predsednik kluba u uvodnom obraćanju.

Trofejni srpski vaterpolista, Filip Filipović u klub se vratio kada je bilo najteže, te ušao u upravu kako bi pomogao klubu u kom je odrastao.

Pred medijima je najpre govorio o mlađim kategorijama.

-Brojimo preko 280 dece i od septembra očekujemo jos veći priliv. Imamo najveći broj registrovanih vaterpolista u zemlji i to nije brojka koja treba da se zanemari. Zahvaljujem i čestitam mladim momcima u mlađim kategorijama, jer je to uvek usputna stanica na putu njihovog odrastanja, i roditeljima na strpljenju i poverenju koje su ukazali. Klub će dodatno ulagati uz razne programe u razvoj dece i edukacije za decu Partizana, da znaju šta znači fizički rad u njihovim kategorijama.

O promenama u prvom timu, ističe da su nastupile nakon zajedničkog dogovora.

Stiže Jovović

- U novu sezonu ulazimo pojačani i Dejanom Jovovićem koji će biti koordinator u klubu i zadužen za sve selekcije. Mislim da nema potrebe da ga posebno predstavlja – otkrio je Filip jednog od novajlija u klubu

- Zajednička odluka da odlaskom u penziju Milana Aleksića i Stefana Mitrovića, promenimo fizionomiju tima, kako bismo za par godina imala spremnu ekipu. Većina je otišla i to je bilo očekivano. Neki su otišli jer nije bilo obostrane želje da se nastavi saradnja, ne želimo da zadržavamo nezadovoljne igrače, želimo im svu sreću. Prva ekipa je mlada, od Partizanove dece. Imamo velike planove sa ovim mladim momcima – istakao je čuveni Filip Filipović, te se osvrnuo na situaciju od pre dvadeset godina:

Imao je Partizan pre 20 godina i težu situaciju, ceo tim je otišao, izuzev dvojice igrača i mene. Ostavili su nas decu sa Dejanom Udovičićem i mi smo izgradili sebe i novi Partizan. Teška vremena su stvorila ove ljude, koji se za nekoliko dana opraštaju od reprezentacije. Svih šestorica su ponikli ili igrali u Partizanu u tim teškim vremenim. Svi smo bili deo tog tima i verovali Dejanu i ljudima u klubu da rade u našem interesu i nekoliko godina kasnije tih šest igrača je, zajedno sa ostatkom tima, osvojilo Evropsko prvenstvo u Beogradu, plasiralo se na fajnal-for, postali šampioni države. I baš zato što smo odrasli kao generacija, za nas neuspeh nije bio opcija. ovo je poruka igračima Partizana, nijedna prepreka ne postoji, samo ko nije probao, nije uspeo – emotivno je govorio Filipović.

Direktor kluba je kratko nakon Filipovih reči, tražio način da nastavi obraćanje. Kako je kazao, teško je govoriti kada je Filipović kazao sve što je aktuelno, a pritom je to učinio izuzetno emotivno.

Filipova zahvalnost

- Posebnu zahvalnost dugujem Luki Šaponjiću i Jovanu Lazareviću, koji veruju u klub, Kuljača se posvetio maksimalno klubu  i vaterpolu, nadam se da neće izgubiti strpljenje

-Mi smo porodica i ovakav emotivan govor, nadam se da ste to primetili, može da proizvede samo porodica. Partizan je nešto malo drugačije od svih ostalih klubova, i samim tim što imamo planove koji nisu samo rezultat prve ekipe, je nešto prema čemu ćemo težiti u narednom periodu – naveo je Kuljača.

U novoj sezoni, crno-beli će igrati četiri takmičenja, pored domaćeg Kupa i šampionata, tu je i regionalna liga, kao i Len kup.

- Partizan igra Len kup, ekipa je napravljena u narednih 10 dana ćemo izbacivati igrače koji će nastupati. Doveli smo centre i golmana, potpisali igrače kojima je istekao ugovor i još Miloš Lovre je blizu da ostane, tehnički detalji su u pitanju. Ekipa je skoro formirana, neki potezi su poluiznuđeni, naše tržište je suženo, pa smo morali da posegnemo za nekim strancima. Igramo Kup, prvenstvo, Regionalnu ligu i Len kup, koji počinjeno od prvog kruga. Videćemo, možda i da ga ovde organizujemo, ništa nije zvanično, ali to je naše razmišljanje. Da stavimo tačku na spekulacije, klub nastavlja dalje - podvukao je Nikola Kuljača.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike