Kazna 20 evra ukoliko pričaš na srpskom! Nenadić otkrio šokantan tretman u nemačkim klubovima (VIDEO)

27.07.2022

11:21

0

Postoji samo jedan izuzetak

Kazna 20 evra ukoliko pričaš na srpskom! Nenadić otkrio šokantan tretman u nemačkim klubovima (VIDEO)
petar nenadić - Copyright MN Press

Godinama jedan od najboljih rukometaša Evrope, Petar Nenadić, javno je progovorio o tretmanu stranaca u nemačkim klubovima.

Nemci su oduvek imali nešto drugačija, stroga pravila koja su se ticala svih učesnika, ali naročito stranaca. Aktuelni rukometaš mađarskog Vesprema, Petar Nenadić, dres berlinskog Fuksea nosio je od 2014. do 2017. godine, a prilikom gostovanja u podkastu "Alesto" otkrio je kako izgledaju prvi meseci u klubu.

- U Nemačkoj, barem u Berlinu, gde sam bio četiri godine, gde je bilo Šveđana, Norvežana i Danaca - bio si u obavezi da za tri meseca naučiš njihov jezik. Tri meseca je na zvaničnim sastancima Berlina, bar kad sam ja igrao, moglo da se priča na stranom jeziku. Posle ta tri meseca - sve gde si u opremi Berlina, što su svlačionica, teren, autobusi, morao je nemački - rekao je Nenadić u podkastu "Alesto" novinara Aleksandra Stojanovića.

Jedini izuzetak kada je mogao da se koristi engleski jezik, nakon uvodnih meseci, bio je tajm-aut.

- Jedino kada na tajm-autu trener objašnjava taktiku može na engleskom. Ovako, imaš tri meseca ovako da naučiš nemački. Posle toga, recimo mi smo Balkanci u svlačionici, završimo trening i pričamo na srpskom, čuješ već nekoga da viče u pozadini - 20 evra kazna za Petra! - rekao je Nenadić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike