Robot slomio dečaku prst! I u partiji šaha mogući su incidenti!

25.07.2022

04:52

0

Autor: 24sedam

Mašina igra već desetak godina

Robot slomio dečaku prst! I u partiji šaha mogući su incidenti!
tarantula - Copyright ilustracija:pixabay

Robot programiran da igra šah polomio je tokom šahovske partije na Otvorenom prvesntvu Mosvke prst dečaku koji mu je bio protivnik, prenose britanski mediji.

- Robot šahista detetu je slomio prst - rekao je predsednik Moskovskog šahovskog saveza Sergej Lazarev za novinsku agenciju TASS posle incidenta koji se desio tokom protekle nedelje.

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako robot uzima dečakov prst i lomi ga, a četiri osobe pritrčavaju da mu pomognu. Lazarev je rekao da je mašina odigrala mnogo mečeva bez incidenata, da igra već više od 10 godina, a da je do ovoga došlo najverovatnije jer je dečak prebrzo povukao potez posle robota.

Izgleda, kako navode neki od ruskih zvaničnika, da je sedmogodišnjak trebalo da sačeka malo pre nego odigra sledeći potez.

Dečak nije doživeo veliku traumu i posle incidetna sa robotom mogao je da završi sve faze turnira, u gipsu, prenosi TASS.

Potpredsednik Ruske šahovske federacije Sergej Smagin rekao je da je robot ipak apsolutno bezbedan i da se incident slučajno desio.

- Postoje određena bezbednosna pravila i dete ih je, očigledno, prekršilo. Kada je krenuo, nije shvatio da prvo mora malo da sačeka - rekao je Smagin.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike