Delfini iz aviona na megdan ajkulama: Mlađi da se pokažu treneru, liga je u funkciji prvenstva u Splitu

21.07.2022

14:14

0

Vaterpolisti Srbije umorni, ali ambicije ne manjkaju

Delfini iz aviona na megdan ajkulama: Mlađi da se pokažu treneru, liga je u funkciji prvenstva u Splitu
Dejan Savić - Copyright MN Press

Vaterpolo reprezentacija Srbije u petak otvara ovogodišnje učešće u Svetskoj ligi koja se igra u Strazburu, a meč sa Crnom Gorom na programu je od 18 sati.

Izabranici selektora Dejana Savića na taj okršaj stižu neposredeno pred meč, te će praktično iz aviona u bazen.

Jasno je da neće biti lako, ali podmlađeni sastav je spreman na dokazivanje, naročito jer nakon Svetske lige sledi Evropsko prvenstvo.

Posle okršaja sa Crnogorcima, slede dueli sa Španijom i Australijom, tokom vikenda, a u drugoj grupi igraće SAD, Italija, Kanada i Francuska. Sistem je takav da će sve reprezentacije izboriti plasman u četvrtfinale.

Ne kriju naši reprezentativci da postoji umor nakon napornih sezona, a potom i Svetskog prvenstva u Mađarskoj, ali da to ne utiče na ambicije.

- Idemo uvek na maksimum, mada je sastav drugačiji. Španija je stari rival, svetski prvak. Australija je u Segedinu bila težak protivnik, a Crna Gora je baš vaterpolo zemlja. Najvažnije će biti četvrtfinale. Dobro je da su stariji dobili malo odmora. Mi mlađi ćemo da pokažemo koliko možemo da odgovorimo zahtevima trenera - istakao je mladi Marko Radulović.

Sličnog mišljenja je i Nemanja Vico, koji veruje u dobar plasman.

- Svetska liga je test da vidimo koliko možemo pod stresom, umorom i pritiskom. Ulazimo u svaku utakmicu iz sve snage. Nema slabog rivala. Na kraju biće ovo vid dokazivanja za mlađu ekipu i naravno u funkciji Splita - naglasio je Vico.

Srbija ima na raspolaganju sledeće igrače: Dimitrije Rističević (Panatinaikos), Milan Bulajić (Valis), Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Viktor Rašović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Nemanja Vico (Radnički), Đorđe Velkić (Ortiđa), Bogdan Gavrilović (Radnički), Gavril Subotić (Crvena zvezda), Ognjen Stojanović (Šabac), Marko Radulović (Radnički), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda) i Filip Branković (Radnički).

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike