Podmlađeni Delfini peti na svetu! Samo jedan poraz Srbije, ali nam je onaj od Hrvata ipak "skrojio sudbinu" (FOTO)

03.07.2022

16:07

0

Autor: D. N.

Posebno efikasni su bili Strahinja Rašović i Dušan Mandić

Podmlađeni Delfini peti na svetu! Samo jedan poraz Srbije, ali nam je onaj od Hrvata ipak "skrojio sudbinu" (FOTO)
Vaterpolo Srbija - 4 - Copyright Tanjug/Tibor Illyes/MTI via AP

Vaterpolo reprezentacija Srbije, olimpijski šampion je Svetsko prvenstvo u Mađarskoj završila na petom mestu. "Delfini" selektora Dejana Savića su pobedili Sjedinjene Američke Države sa 13:10 (3:3, 5:3, 3:1, 2:3) u duelu za pomenutu poziciju.

Podsetimo, naši reprezentativci, u podmlađenom sastavu u grupi su bili prvi jer su pobedili Amerikance, Australijance i Kazahstan, ali zatim u četvrtfinalu izgubili od Hrvata. To ih je "odvelo" u doigravanje u kojem smo bili bolji od Crne Gore. Dakle, posle samo jednog poraza, upisano je "samo" peto mesto.

Posle uvodnog vođstva Amerikanaca koje kao selektor vodi Dejan Udovičić, Marko Radulović je izjednačio na 1:1. Onda je Dušan Mandić lobom nadmudrio protivničkog golmana, za 2:1 i preokret. Onda je Hejns Daube iskoristio igrača više, za 2:2. Onda je Strahinja Rašović sa krila pogodio za 3:2. Ipak, Maksvel Irving je iskoristio novog igrača više (sedam sekundi do povratka), za novi egal, od 3:3. U poslednjim sekundama, naši "delfini" su dva puta pokušali, ali je golman Amerikanaca ipak odbranio.

Na početku druge četvrtine, Strahinja Rašović je bio uspešan sa pet metara (za 4:3), a najstrožu kaznu je iznudio Nemanja Vico. Zatim je Sava Ranđelović "bombom" povećao na 5:3. Onda je Mandić ponovo pogodio, za 6:3. Onda je usledio i logičan potez Udovičića, tajm-aut.

Ponovo se Irving upisao u strelce i smanjio na 6:4, a onda je Strahinja Rašović dao svoj treći gol. za 7:4. Zatim je kapiten Branislav Mitrović upisao novu odbranu, i "stvorio uslove" za novo vođstvo. Novi "projektil" Mandića bio je dovoljan za 8:4, a novi igrač više otvorio je Čejsu Dodu priliku da smanji na 8:5. Onda je Ben Halok dodatno "otopio" prednost, na 8:6.

Prvi gol u trećoj četvrtini (uopšte) dao je igrač Novog Beograda Strahinja Rašović sa pet metara. Pre toga, Lazić je iznudio najstrožu kaznu, pa je Srbija povela sa 9:6. Zatim je novi gol Radulovića doneo i prednost od 10:6. Na 10:7 je smanjio Aleksander Bouen koji je igrao i za Partizan. Zatim smo mi iskoristili igrača više, za 11:7. Lazić je bio strelac.

Poslednju četrvtinu smo otvorili odbranama Lazara Dobožanova koji je zamenio na golu iskusnijeg Mitrovića. Ipak, usledio je prvi peterac za Amerikance, a Bouen je smanjio na 11:8. Ali Radomir Drašović nije propustio izglednu priliku, pa je Srbija povela sa 12:8. Ipak, Bouen je održavao koliko-toliko priključak, pa je dao gol za 12:9.

Na 3:30 do kraja, Dobožanov je odbranio iako su Amerikanci imali dva igrača više. Zatim je Ranđelović sa distance doneo prednost od 13:9. Amerrikanci su samo ublažili poraz.

Podsetimo, nešto ranije, Grci su u duelu za bronzanu medalju pobedili Hrvatsku sa 9:7, dok su Mađari u meču za sedmo mesto savladali Crnu Goru sa 8:6.

Za zlatnu medalju će se večeras od 20 časova boriti Španija i Italija. "Azuri" brane tron.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike