Srbija juri rekordan broj medalja u Alžiru! Mikec ima cilj pred Mediteranske igre!

23.06.2022

06:08

0

Naš proslavljeni strelac za 24sedam priča o predstojećim izazovima i očekivanjima sa velikog takmičenja

Srbija juri rekordan broj medalja u Alžiru! Mikec ima cilj pred Mediteranske igre!
Damir Mikec - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Zlatno pravilo kada se radi o srpskom sportu je da je leto rezervisano za velike uspehe. Od ovog leta očekujemo slične stvari.

Vaterpolisti su počeli učešće na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj, a stižu nam i Mediteranske igre u Alžiru. Zastavu Srbije će nositi naš proslavljeni strelac Damir Mikec, čovek koji nam je već doneo radosti i radosti.

24sedam/Goran Sivački
 

U intervjuu za 24sedam Mikec iznosi očekivanja od predstojećeg takmičenja, takozvanih "mini olimpijskih igara".

- Kao nosilac zastave svoje zemlje, a velika mi je čast pripala, očekujem da na pravi način predvodim sve sportiste. Da taj zadatak izvršim maksimalno, velika je to odgovornost i siguran sam da ću to nekako da iznesem, a najlepše bi bilo da se to završi nekim odličjem - kaže Mikec za 24sedam.

Konstatujemo da smo navikli da nam Mikec redovno donosi medalje.

- Sa svih mediteranskih igara sam dosad dolazio sa nekim odličjem. Ovo su mi pete po redu i baš mi je stalo da nastavim. Volim te tradicije, ne da bih ušao u istoriju ili ne znam šta, nego volim... Zaista greota bi bila da sad bude drugačije. Imam šansu u dve discipline, individualno i u miksu sa Zoranom Arunović. Konkurencija uošte nije naivna i nikome neće biti lako da osvoji medalju.

www.serbianshooting.rs
 

Ima Mikec cilj i kada su svi srpski sportisti koji će učestvovati na Mediteranskim igrama u pitanju.

- Nadam se da ćemo mi kao tim možda preskočiti Taragonu 2018. godine kada smo osvojili 36 odličja. To je na nama, a na vama je da nas podržite i bodrite.

Obećavamo da hoćemo, pa, kroz šalu, pitamo na koji broj medalja da računamo kada su strelci u pitanju.

- Idemo u punom sastavu, pravilo je da može samo dvoje po disciplini. Zorana i ja smo, posebno u miksu, favoriti. To nes neće omesti, na to se ne osvrćemo. Mi uvek damo sve od sebe pa na kraju šta bude na tabli, biće. Imamo mlade strelce, prekaljene strelce. Ne bih da prognoziram broj medalja, ali sam siguran da će strelci kao i uvek da vas obraduju nekom medaljom.

Da li ćete imati vremena da navijate i za druge naše sportiste, to deluje kao posebna draž ovakvih takmičenja.

- I jeste tako. Pogotovo što će tu biti neki sportisti s kojima se nismo dugo videli, a upoznaćemo i nove. To je čar ove vrste takmičenja. Svi smo tu, dišemo kao jedno.. Olimpijsko selo, ručamo zajedno, večeramo zajedno. To druženje je nešto najlepše, a ne može lepše nego sa svojim kolegama da odeš da vidiš neki drugi sport, da podržiš kolege iz Srbije. Kad god nam obaveze to budu dozvoljavale ići ćemo da bodrimo jedni druge.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike