Bitka za evropsku elitu ragbija 7 u Beogradu! Ugostićemo 13 ženskih i 12 muških reprezentacija na Evropskom prvenstvu

27.05.2022

19:40

0

Autor: 24sedam

Takmičenje počinje u subotu susretima reprezentacija Turske i Kipra u muškom i Austrije i Crne Gore u ženskom takmičenju.

Bitka za evropsku elitu ragbija 7 u Beogradu! Ugostićemo 13 ženskih i 12 muških reprezentacija na Evropskom prvenstvu
ragbi savez srbije

Najveći ragbi turnir u Evropi sa 25 ekipa učesnica, Evropsko prvenstvo u ragbi 7 konferencija 1, održava se 4. i 5. juna u Beogradu na dva terena stadiona Kralj Petar I.

Evropsko prvenstvo u ragbi 7 počinje u subotu, 4. juna u 10h prvim susretima između reprezentacija Turske i Kipra u muškom i Austrije i Crne Gore u ženskom takmičenju. Srbija prvi meč igra u subotu, u 10:20h protiv Crne Gore. Sve reprezentacije bore se podjednako za prva mesta koja garantuju plasman u viši rang evropskog takmičenja.

Učešće u ženskoj konkurenciji prijavilo je ukupno 13 nacionalnih selekcija: Austrija, Luksemburg, Litvanija, Estonija, Crna Gora, Hrvatska, Bugarska, Monako, Slovačka, Letonija, Andora, Švajcarska i Malta. U muškoj konkurenciji takmiči se 12 nacionalnih selekcija: Turska, Srbija, Crna Gora, Kipar, Monako, Andora, Bosna i Hercegovina, Norveška, Moldavija, Austrija, Švajcarska i Finska.

Ragbi savez Srbija ima ugovor za organizaciju turnira na četiri godine, što Srbiju vraća na ragbi mapu Evrope. Ovo je važan korak za razvoj sporta u Srbiji, kao i promovisanja ragbi vrednosti na ovim prostorima. Realizacija Evropskog prvenstva u ragbi 7 turnira ne bi bila moguća bez podrške Ministarstva omladine i sporta, kao i samog ministra Vanje Udovičića koji je prepoznao potencijal ragbi sporta u Srbiji.

Zbog epidemiološke situacije, prošlogodišnje takmičenje publika je jedino mogla ispratiti online. Zato je ove godine ulaz slobodan i pozvani su svi ljubitelji ragbija da posete veliki događaj na stadionu Kralj Petar I, u Beogradu. Evropsko prvenstvo u ragbi 7 realizuje Ragbi savez Srbija pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i  Sekretarijata za omladinu i sport grada Beograda i uz podršku sponzora.

BONUS VIDEO:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi