Rukometašice igraju meč odluke, a selektor podseća da dobar napad rešava sve

22.04.2022

13:37

0

Okršaj sa Islandom na programu je u subotu od 18 sati

Rukometašice igraju meč odluke, a selektor podseća da dobar napad rešava sve
20210421ivSrbijaSlovacka14 - Copyright MN Press

Žensku rukometnu reprezentaciju Srbije u subotu očekuje odlučujući meč za plasman na Evropsko prenstvo, a poslednji rival je selekcija Islanda.

U prethodnoj rundi, Srbija je bila bolja od Turske, a selektor srpskog nacionalnog tima, Uroš Bregar navodi da je taj trijumf već zaboravljen.

- Jedino što je u tom meču bilo dobro je pobeda, ostalim baš i nisam bio zadovoljan. Sada je pred nama Island. Ono što ja pratim Island poslednjih deset godina, oni su sada u najboljem sastavu. Napravili su sastav od iskusnih igračica koje su se vratile i mladih. Oni su dobar protivnik koga moramo da cenimo i poštujemo, a opet na kraju moramo da znamo i koliko nama ova utakmica znači i šta treba da napravimo da se kvalifikujemo - rekao je Bregar, te dodao:

- Za Island mogu da kažem da igra dobar i brz rukomet, najbolja igračica im je desni bek Rut i za nas će biti najvažnije da je zaustavimo. Kao predstavnik skandinavskog rukometa oni malo ‘štrče’, trče unazad, imaju dobru bekovsku liniju, a dobar napad mogao bi da bude naš plan kako da stignemo do pobede.

Utakmica Srbija – Island biće odigrana u Zrenjaninu sa početkom od 18 časova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike