Najbolji svih vremena stigao u Srbiju, sprema nam spektakl! Trka motocikala koja se ne sme propustiti! (FOTO, VIDEO)

18.04.2022

14:06

0

Grejem Džarvis, najbolji hard enduro vozač obišao Zlatibor, Taru i Mokru Goru, domaćine trke Svetskog šampionata

Najbolji svih vremena stigao u Srbiju, sprema nam spektakl! Trka motocikala koja se ne sme propustiti! (FOTO, VIDEO)
master klas Photo_Predrag_Vuckovic_0001 (5) - Copyright Promo/Majopublic/Predrag Vučković

Za tačno mesec dana, 18. maja, Srbija će biti centar sveta. Na Zlatiboru, Tari i Mokroj gori će se do 21. maja odigrati istinski spektakl!

Prvi put u istoriji organizovaćemo Xross hard enduro reli u sklopu FIM Hard Enduro Svetskog prvenstva. A biće i ukupno osam u sezoni!

Zbog toga je u našoj zemlji ovih dana Grejem Džarvis, najbolji hard enduro vozač svih vremena, čovek koga zovi "Kralj" i "Tihi ubica", a koji će učestvovati na trkama u maju.

Obišao je Džarvis Zlatibor, održao i Masterklas te pokazao neke tajne svog zanata (ili umetnosti, zavisi kako sve doživljavate) i istakao da je zadovoljan što je dobio priliku da poseti Srbiju.

Kao živu legendu ovog sporta morali smo da upitamo Džarvisa da li pored svih mogućih moto sportova (u to nismo sumnjali) prati i još neki sport.

- Pratim naravno sve što je u vezi motociklizma, moram da kažem i pomalo fudbal.

I za koga navijate?

- Mančester junajted!

M.M./ATAImages/Profimedia
 

Budući da ste jedan od, ako ne i najbolji, na svetu, sa kojim biste se fudbalerom uporedili?

- Više je to ko bih voleo da budem, nego ko sam. Naravno radi se o potpuno drugačijem sportu, ali reći ću Dejvid Bekam. Ne kažem da se poredim s njim, ali mi smo istih godina i uvek sam u njemu nalazio inspiraciju.

Kakvi su vam utisci posle prve posete Srbiji?

- Nisam znao šta da očekujem od Srbije. Odlično je za vožnju, ljudi su zabavni i fini. Sve je veoma opušteno. Biće lepo vratiti se i voziti ovde.

Za kraj smo ostavili i pitanje u vezi hard enduro vožnji. Zanimalo nas je da li bi "Kralj" svoj sport okarakterisao kao bezbedan ili opasan.

- Mislim da je jedan od najbezbednijih kada pričamo o motociklizmu. Njime se možete bavite u svakom uzrastu, ići onom brzinom kojom želite, zaista vozite po svom. Zbog toga bih rekao da je bezbedniji, odnosno da je bezbedan onoliko koliko ga vi učinite bezbednim.

I da ponovimo, 18. do 21. maj, Zlatibor, Tara, Mokra Gora. Očekuje se oko 300 učesnika koji će pokušati da savladaju 300 kilometara vožnje po ekstremnim terenima.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike