Jedan pozitivan nalaz i eliminisani ste sa EP

05.11.2020

07:54 >> 12:41

0

Autor: D. B.

Neverovatna pravila tokom neverovatnog vremena u kome živimo

Jedan pozitivan nalaz i eliminisani ste sa EP
Copyright MN Press

Kako će izgledati Evropsko prvenstvo za rukometašice u doba pandemije koronavirusa?

Odgovor na ovo pitanje stiže iz Norveške koja bi, zajedno sa Danskom, trebalo da bude domaćin turnira na kome bi trebalo da se takmiče i rukometašice Srbije, a koji bi trebalo da se održi od 3. do 20. decembra.

Pročitajte još: Porođaj, pa povratak: Rukometašice Srbije dobile veliko pojačanje pred EP

I dok Norvežani razmišljaju da li da odustanu od domaćinstva, poznato je da su Srpkinje svrstane u grupu C zajedno sa Holandijom, Mađarskom i Hrvatskom i to u gradu Trondehajmu. Norvežani su spremni da se odreknu domaćinstva zbog toga što u ovoj državi važe izuzetno stroga pravila kada je borba protiv kovid 19 u pitanju.

Naime, ukoliko bi samo jedna igračica bila pozitivna na koronavirus tokom tesitrnja, sve njene saigračice, članovi stručnog štaba i ostali članovi nacionalnog tima, ali i sve protivnice sa poslednjeg odigranog meča morali bi u karantin. To bi značilo i eliminaciju sa EP!

Rukometna federacija Norveške se trudi da izdejstvuje promenu pravila tokom Evropskog prvenstva, ali makar za sada, to ne ide lako. Sa druge strane Danci su spremni da samostalno organizuju šapionat.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike