Duplantisu je ovaj rekord naročito poseban iz jednog razloga: Sve mi je kao pomračenje!

20.03.2022

20:33

0

Svet ima novog rekordera, kome Beograd naročito prija

Duplantisu je ovaj rekord naročito poseban iz jednog razloga: Sve mi je kao pomračenje!
atletika Armand Duplantis 2003 2022 foto kaca (6) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Beorgadska Arena je u dve nedelje dva puta ugostila Šveđanina Armanda Duplantisa i oba puta je srušio svetski rekord.

Mladi skakač s motom, najpre je na Otvorenom prvenstvu Srbije preskočio 6.19, a večeras je, na Svetskom dvoranskom prvenstvu, nakon obezbeđenog zlata, podigao lestvicu za centimetar više.

U prva dva pokušaja je rušio, a onda je usledilo oduševljenje beogradske publike, koja je već i te kako bila emotivna, posle zlata Ivane Španović.

Ovo je jedna od onih situacija gde ne znaš šta se desilo sve dok momenat ne prođe. Ceo dan sam bio fokusiran na 5.95, 6.00 i posle je sve bio kao bonus - kazao je najpre Duplantis, te je prokomentarisao poslednji skok:

Kolom slavio rekord, večeras nazdravlja rakijom!

- Trener mi je rekao da u Srbiji postoji igra koja se zove "Kolo", pa smo došli na ideju da tako proslavim. Video sam nekoliko vrsta kola, pa sam se odlučio da odigram najednostavnije - kazao je Duplantis, te otkrio i kako će večeras da slavi:

-Verovatno će biti i malo rakije. Pre 12 dana, kada sam oborio rekord nisam hteo da pijem, jer mi je sledilo Svetsko. Sad više nemam izgovor, pa ću popiti - istakao je Šveđanin i oduševio sve prisutne

- Sve mi je mutno, kao neko pomračenje. Znam samo da sam digao pogled gore i video da letvica stoji na svom mestu. Beograd mi očigledno mnogo prija - rekao je Šveđanin, s obzirom na dva rekorda srušena u prestonici Srbije.

Pre dve godine, uspeo je da sruši rekord legendarnog Sergeja Bubke, popularni Mondo, svestan je koliko je Ukrajinac učinio za ovaj sport.

Znam šta je Bubka dao našem sportu i hoću da probam bar da mu priđem po tome. Hoću da skačem najbolje što mogu. Kao mali sam sanjao kako publika navija za mene. Mora čovek da iskoristi priliku kad mu se to dogodi kao meni danas. Zahvalan sam što imam tu priliku - kazao je Šveđanin, te dodao:

- Znam da neću obarari svetski rekord svaki dan ma koliko to očekivali od mene. Ja mogu samo da odradim najbolji skok koji mogu.

Na kraju, istakao je i zašto je ovaj rekord naročito poseban: 

- Poseban osećaj je jer je konačno i moj otac bio na tribinama kad sam oborio svetski rekord. Dosad se to nije desilo. Rušio sam rekorde pred mamom, pred devojkom, ali do danas nikada pred ocem. Zato je toliko posebno - zaključio je Armand Duplantis.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike