Ivana ponosna što je branila titulu u svojoj zemlji: Večeras ni punđa nije mogla da smeta, makaze su bile spremne!

20.03.2022

20:09

0

Srbija slavi zlatnu atletičarku

Ivana ponosna što je branila titulu u svojoj zemlji: Večeras ni punđa nije mogla da smeta, makaze su bile spremne!
ivana spanovic zlato 2003 2022 foto kaca (1) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Najuspešnija srpska atletičarka Ivana Vuleta (Španović) večeras je stigla do zlatne medalje na Svetskom dvoranskom prventsvu.

Nakon što je odbranila svetski tron, emocije nije uspela da sakrije, a erupcija oduševljenja preplavila je beogradsku Arenu.

- Pritisak je dobra stvar. Volim izazove, posle mnogo takmičenja pobeda, poraza, meni je potreban taj pritisak. Tada uđem u sebe i budem sama sa svojim mislima. Bilo je veoma, veoma teško fokusirati se na takmičenje zbog atmosfere. Na kraju sam baš srećna zbog svega - istakla je Ivana na konferenciji za medije nakon ceremonije dodele medalja, te dodala:

- Bio je veliki izazov. Ponosna sam što sam došla do toga da branim titulu u svojoj zemlji. To je nešto što ne sme da se propusti. Htela sam taj jedan siguran skok preko sedam metara jer sam znala da je to potrebno za medalju.

Već jednom u karijeri doživela je da joj brišu rekord jer je njena duga kosa navodno dodirnula pesak, to u beogradskoj Areni nije smelo da se dogodi.

- Večeras ništa nije bio problem. Pa ni punđa. Mislim da su imali spremne makaze tamo negde ako zatreba - našalila se devojka kojoj je ovo prva medalja sa novim prezimenom.

- Vidim da su svi srećni, to je nešto što treba da se ponese iz Beograda - dodala je ona, pa se osvrnula na ono što predstoji:

- Pravim kratkoročne planove, zdravlje je prioritet. Postoje granice preko kojih mogu, a za neke nema potrebe. Ovo je nešto što sam morala da uradim, dugovala sam to sebi. Za dalje, ne znam. Bože zdravlja, videćemo.

Prilikom svečane ceremonije, suze su navirale, a bilo je emocija i kada je krenula himna.

- Himna i medalja su nešto posebno lepo. Bude mi žao što ne zapevam, ali i ovako jedva uspevam da ne zaplačem i ne padnem u nesvest. Ali kad čujem publiku... Predivno stvarno.

- Moj tim je recept za uspeh. Svako radi svoj deo posla, delimo energiju - zaključila je gospođa Vuleta.


Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike