Zapalio se bolid, katastrofa Red Bula, velika pobeda Ferarija... Luđi početak F1 sezone nismo mogli da zamislimo! (FOTO, VIDEO)

20.03.2022

17:01

0

Autor: 24sedam

Naredna trka već za sedam dana, u Saudijskoj Arabiji

Zapalio se bolid, katastrofa Red Bula, velika pobeda Ferarija... Luđi početak F1 sezone nismo mogli da zamislimo! (FOTO, VIDEO)
profimedia-0671986552 - Copyright Profimedia

Počela je i nova sezona u šampionatu Formule 1. Vozilo se u Bahreinu, a pobednik na stazi Sahir je bio Šarl Lekler, vozač Ferarija. Na taj način, pilot iz Monaka je napravio iznenađenje jer prvi kroz cilj nisu prošli ni branilac titule Maks Ferstapen iz Red Bula, kao ni sedmostruki šampion Luis Hamilton, koji vozi za Mercedes.

Iza Leklera (imao pol poziciju) je bio timski kolega, pa je ovo veliki dan za "Skuderiju". Poslednji put ekipa je u jednoj F1 trci slavila pre dve i po godine, u Singapuru 2019. godine, Tada je najbrži bio Sebastijan Fetel.

Hamilton je kroz cilj prošao kao treći, dok Ferstapen nije završio trku.

I dok je ovo bio savršen dan za Ferari, za Red Bul je bio debakl. Kao što smo rekli Ferstapen nije završio trku (zbog kvara), ali ni drugi pilot Serhio Perez.

Bodove su osvojili još i Džordž Rasel (Mercedes), Kevin Magnusen (Has), Valteri Botas (Alfa Romeo), Esteban Okon (Alpin), Juki Cunoda (Alfa Tauri), Fernando Alonso (Alpin) i Guanju Džou. Prvi Kinez u Formuli 1 vozi za Alfa Romeo.

Inače, trku je obeležio i požar u 46. krugu. Zapalio se i bolid Pjera Gaslija. Tada je mladi Francuz parkirao i napustio bolid Alfa Taurija.

Vatra je brzo ugašena, a Gasli je posle toga (logično) i odustao. Trka je bila usporena u narednih desetak krugova, a zanimljivo je da je na tom istom mestu, pre dve godine izgoreo i bolid Romana Grožana. Tadašnji pilot Hasa je udario u ogradu i imao sreće da se spasi iz velikog požara.

Naredna trka će se voziti u Saudijskoj Arabiji za sedam dana.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike