Zvezda je na ovo čekala osam godina! Crveno-bele odbojkašice osvojile Kup Srbije!

06.03.2022

21:11

0

Autor: 24sedam

Zvezdine dame do trofeja stigle protiv Železničara u Lajkovcu

Zvezda je na ovo čekala osam godina! Crveno-bele odbojkašice osvojile Kup Srbije!
fkc11 - Copyright Promo/OSS

Pred punim tribinama dvorane u Lajkovcu odbojkašice Crvene zvezde osvojile su Kup Srbije, u finalu su savladale domaći Železničar rezultatom 3:1 (25:18, 25:14, 18:25, 25:23).

Crveno-bele su ubedljivom igrom stigle do 18. trofeja u ovom takmičenju, potpuno su nadigrale rivala u meču koji je trajao 102 minuta. Ekipa iz Lajkovca nije uspela da ponovi uspeh iz minule sezone i odbrani titulu.

Zvezda je u prvom setu nametnula tempo koji Železničar nije mogao da prati. Ni u jednom trenutku tim iz Lajkovca nije mogao da parira raspoloženom rivalu, koji je sa 25:18 stigao do 1:0.

Izabranice Milana Gršića nastavile su u istom stilu i u drugom setu. Tandem Drča – Bošković bio je izuzetno raspoložen i omogućio je svom timu da napravi veliku razliku i povede sa 2:0.

Velika borba vodila se u trećem setu, ekipa koju sa klupe predvodi Branko Kovačević je sa četiri uzastopna bloka stigla do prednosti i smanjila na 2:1.

Na početku četvrtog seta, pri rezultatu 2:1 za Železničar, Ljubica Milojević, srednji bloker ekipe iz Lajkovca doživela je povredu kolena i morala je da napusti teren. Činilo da peh neću uticati na domaćina, koji je nastavio sa odličnom igrom i poveo sa 11:6. Zvezda se vratila u meč, napravila je prekoret (20:17) i do kraja sačuvala prednost. Dobila je set rezultatom 25:23 i podigla pobednički pehar. 

Crveno-bele su do trijumfa vodile Jelena Lazić sa 15 i Dajana Bošković sa 14 poena, u tredovima Železničara istakle su se Jovana Mirosavljević sa 17 i Anica Kutlešić sa 15 osvojenih poena. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike