Španović brani titulu, Duplantis juri novi svetski rekord! Beograde, da li si spreman?

05.03.2022

12:37

0

Svetsko prvenstvo će se održati od 8. do 20. marta u beogradskoj Areni, dok nas u ponedeljak očekuje miting

Španović brani titulu, Duplantis juri novi svetski rekord! Beograde, da li si spreman?
0MET4118 - Copyright MN Press

Danas je u Beogradu održana konferencija za medije uoči održavanju Belgrade Indoor Meeting, koji će najavno takmičenje Svetskog prvenstva u dvorani,

Miting, koji će se održati 7. marta, najavili su Ivana Vuleta (Španović) i Armand Dulantis.

Srpska skakačica, Ivana Vuleta, braniti titulu Svetskog dvoranskog šampiona iz 2018. godine.

- Uvek je zadovoljstvo da budem u odabranom društvu i kolege Duplantisa. Arena ponovo izgleda spektakularno i svi će biti oduševljeni i samom atmosferom i takmičarima. Miting u ponedeljak će biti uvertira u ono što sledi. Presrećna sam što sam zdrava i sposobna da se takmičim. Otvorila sam sezonu kvalitetno i saznanjem da pred dve nedelje treba da se pojavim kao branilac titule, to mi je dovoljno da pružim maksimum da to ponovim. Ostajem dosledna sebi, biću spremna i u ponedeljak želim da se primaknem sedmici (daljini od sedam metara). Onda ostaje da spremna dočekam takmičenje. Apelujem da u što većem broju dođemo da gledamo i Monda i za vikenda da pratimo takmičenja jer sam sigurna da će više od jednog svetskog rekorda biti oboreno - rekla je Ivana Vuleta.

Reč je potom uzeo mladi Šveđanin, koji se obratio na engleskom:

- Nadam se da je okej da pričam na engleskom, srpski je još u procesu učenja - nasmejao je Duplantis prisutne, pa se osvrnuo i svog prethodnog gostovanja u Srbiji, kada mu je izmakao svetski rekord:

- Ovde sam drugi put i prethodna poseta je bila veoma uspešna, bio sam blizu obaranja svetskog rekorda. U ovom momentu idem samo na takmičenja gde mislim da sam u mogućnosti da oborim svetski rekord i ne bih išao nigde gde to ne bih mogao. Zato sam ovde i mentalno sam spreman da idem na novi svetski rekord, to je moj fokus i broj jedan cilj. Očigledno je da sam zbog ovde - poručio je Duplantis.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike