Bregar pred Švedsku: Sada smo kompletni, imamo veći kvalitet!

02.03.2022

17:40

0

Autor: 24sedam

Selektor govorio pred važne sudare sa nacionalnim timom zemlje iz Skandinavije

Bregar pred Švedsku: Sada smo kompletni, imamo veći kvalitet!
20210421ivSrbijaSlovacka14 - Copyright MN Press

- Znamo šta reprezentacija Švedske znači. Na Olimpijskim igrama je bila četvrta, a na Svetskom prvenstvu u Španiji je zauzela peto mesto. Jedina je selekcija koja je na Svetskom prvenstvu sa Norveškom i Holandijom igrala nerešeno, a onda izgubila od Francuske. Očekujem težak meč - rekao je selektor rukometašica Srbije Uroš Bregar uoči meča sa Šveđankama u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Srpske rukometašice dočekuju Švedsku u Zrenjaninu sutra od 18 sati.

- Sada kada su se u selekciju vratile neke rukometašice koje su bile van terena zbog povreda – Jelena Lavko, Jelena Trifunović i Sanja Radosavljević znači da imamo veći kvalitet. Na treninzima sve izgleda i funkcioniše dobro, to me malo i plaši jer pred Svetsko prvenstvo nismo bili u top formi, a zaista smo baš dobro odigrali neke utakmice - rekao je Bregar na konferenciji za medije u Zrenjaninu.

Srbija je na Svetskom prvenstvu u Španiji pružala odlične partije, a kapiten Jovana Stoiljković istakla je da očekuje nastavak dobrog niza.

- Nedostajalo nam je nekoliko igračica u rotaciji, sada smo kompletni. Postavili smo bazu i sada samo nadograđujemo elemente odbrane i napada i verujem da možemo samo još više da napredujemo - rekla je Stoiljković.

Jelena Lavko se posle dužeg odsustva zbog povrede vratila na teren i ne krije da je veoma srećna što će opet igrati za Srbiju.

- Nadam se da ćemo opravdati poverenje i ući u sistem koji su oni stvorili za Svetsko prvenstvo. Mi smo bile tu kada je selektor tek došao, tako da smo upoznati sa nekim osnovama i verujem da nam neće biti teško da se uklopimo - poručila je Lavko.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike