Srbiji zabranili da igra sa Rusijom! Trebalo je da budu naši gosti u martu, ali su mečevi otkazani

01.03.2022

13:48

0

Ruski sport na totalnom udaru sa svih strana

Srbiji zabranili da igra sa Rusijom! Trebalo je da budu naši gosti u martu, ali su mečevi otkazani
Rukometaši Srbije - Copyright MN Press

Ruski sport je na potpunom udaru. Posle fudbala, košarke i odbojke, i rukomet je izbačen sa svih takmičenja. Doduše, EHF je otišao i korak dalje, pa je izbacio i Belorusiju.

To znači da ne samo da ruski i beloruski klubovi i nacionalne selekcije neće moći da igraju, već ni sudije i delegati iz Rusije i Belorusije neće biti delegirani za buduće mečeve.

To je imalo i trenutni uticaj na srpski rukomet, pošto se naš savez oglasio:

- Nakon sastanka Izvršnog komiteta Evropske rukometne federacije na kome je doneta odluka o suspenziji svih ruskih klubova i nacionalnih selekcija usled sukoba u Ukrajini, Rukometni savez Srbije je bio prinuđen da otkaže ranije zakazane prijateljske utakmice između rukometaša Srbije i Rusije koje su predviđene za mart mesec ove godine. Rukometaši Srbije su u EHF nedelji nacionalnih timova planirali dve provere sa Rusijom, 18. marta u Kragujevcu i 19. marta u Beogradu, ali shodno situaciji i odlukama Evropske rukometne federacije, kontrolne utakmice pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo su otkazane – saopštio je savez.

Reprezentacija će biti prinuđena da menja plan priprema koji je predviđen za mart, a o novim potencijalnim prijateljskim utakmicama tokom marta odluka će biti doneta u narednim danima.

Izabranike Tonija Đerone u aprilu očekuju baraž utakmice za plasman na Svetsko prvenstvo, a Srbija će igrati sa pobednikom dvomeča između Italije i Slovenije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike