Filmska priča! Crnogorski odbojkaš ukrao autobus kako bi pobegao iz usijane zone

01.03.2022

20:17

0

Autor: 24sedam

Parola "snađi se"

Filmska priča! Crnogorski odbojkaš ukrao autobus kako bi pobegao iz usijane zone
Tan2022-3-1_193413594_2 - Copyright Foto: IHA Photo via AP

Filmska priča sa crnogorskim odbojkašem Rajkom Strugarom u glavnoj ulozi! Strugara je sve što se dešava na istoku zateklo u Poltavi, gradu između Kijeva i Harkova i to tako što je tek produžio boravak u Ukrajini, kao člana kluba Rešetilovka.

U panici morao je nekako da smisli kako da napusti zemlju i uputi se u Crnu Goru.

- Nas trojica stranaca smestili smo se u bunker, zapravo u podrum. Tražili smo pomoć od menadžera kluba da izađemo iz zemlje, razgovarali smo s njim, ali dobili smo veoma neodređene odgovore – kako ćete, gde ćete, možda su putevi zatvoreni... Hteli smo da platimo koliko treba i kome god samo da se prebacimo do granice, ali ništa, nismo naišli na razumevanje - rekao je Strugar.

A onda mu je pala ideja na pamet.

- Ispred zgrade je bio parkiran klupski mini-bus, makar 4-5 dana je bio tu, niko ga nije koristio. Tokom dve večeri u podrumu napravio sam plan puta, rekao sam mom saigraču Belorusu Kirilu Krsnevskom 'Ja idem mini-busom, s tobom ili bez tebe i ne osvrćem se’. On je bio skeptičan, ali u subotu ujutro rano, kada sam se probudio, on je bio već spreman. Upalili smo vozilo i krenuli.

Nije se to svidelo njegovom klubu.

- Ljudi iz kluba su videli da nema vozila i raširili vest na društvenim mrežama, sa našim fotografijama, da smo ukrali mini-bus, da mole svakoga ko nas vidi da nas zaustavi, ali su to objasnili brigom za našu bezbednost. Istovremeno, prijavili su nas i policiji. Znam da to što sam uradio može da se tumači i ovako i onako, ali to je bilo jedino rešenje u tom momentu, jer drugog nisam imao, osim da čekam nešto, nekoga... A, nije bilo vreme za čekanje, već za akciju. Poltava je na auto-putu koji vodi od Harkova do Kijeva. Takođe, klub ima još vozila, a ovo niko nije danima koristio - nastavlja filmsku priču Strugar.

Na kraju je uz pomoć oca Vladimira uspeo da izađe iz zemlje.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike