Kakav meč za titulu u srednjoj kategoriji! Završnica oduševila planetu (VIDEO)

13.02.2022

08:47

0

Autor: 24sedam

Nigerijac Izrael Adesanji odbranio titulu

Kakav meč za titulu u srednjoj kategoriji! Završnica oduševila planetu (VIDEO)
adesanja - Copyright Profimedia

Nigerjiski borac Izrael Adesanji zadržao je titulu u srednjoj kategoriji u UFC pobedom nad Piterom Vitakerom u Hjustonu, jednoglasnom odlukom sudija.

Novozelandski borac rođen u Nigeriji ostaje neprikosnoveni šampion u srednjoj kategoriji. Izrael Adesanaji nije prepustio pojas Vitakeru kome ga je 2019. godine oduzeo u borbi završenom nokautom u drugoj rundi. Ovoga puta nije bilo nokauta, ali ni dileme kod sudija da se nakon pet rundi ruka treba podići Adesanji.

 

 

- Znao sam da će on dati sve od sebe u ovoj borbi. Nije imao šta da izgubi, ali ja sam šampion, a ako želite moj pojas, morate doći i uzeti ga od mene! Ja sam "veliki" u ovom kavezu tako da me nije mogao baciti na zemlju - rekao je Adesanji.

 

 

Kraj borbe oduševio je navijače širom sveta, jer su posle bespoštedne bitke u pet rundi oba borca posle gonga čestiati jedan drugom na velikoj brobi.

 

 

Ovim se nastavila dominacija afričkih boraca u UFC, budući da u velteru vlada Nigerijac Kamaru Usman, srednju drži Adesenji, dok je u teškoj neprikosnoven Kamerunac Enganu.

 

 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike