U Torinu je greškom rivalki predala zlato, 16 godina kasnije Amerikanki su se zvezde složile (VIDEO)

09.02.2022

13:29

0

Takođe, donela je prvo zlato svom timu na ovim Igrama

U Torinu je greškom rivalki predala zlato, 16 godina kasnije Amerikanki su se zvezde složile (VIDEO)
Tan2022-2-9_93154289_0 - Copyright Tanjug/AP

Davne 2006. godine, na Zimskim Olimpijskim igrama u Torinu, američka snouborderka Lindzi Džekobelis je imala osvojeno zlato.

Kros je tada debitovao na Igrama, a rivalke nisu bile uočljive na stazi, kada je na poslednjoj prepreci rešila da "izvede" fintu za publiku. Ali je proklizala i završila van staze.

43 metara je uspela da nadoknadi Tanja Friden i otme joj zlato ispred nosa. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurosport (@eurosport)

 

16 godina kasnije, zlato je oko vrata Džekobelis

- Presrećna sam što se konačno sve poklopilo. Probudila sam se sa osećajem da bi moglo danas da se desi. Moglo je i da se ne desi, i to bi bilo u redu - rekla je Džekobelis.

Ovog puta se nije kockala, pa je u 37. godini stigla do Olimpijske medalje. Takođe, sada je donela i prvo zlatno odličje za SAD u Pekingu, te je ujedno postala i najstarija snouborderka s medaljom u istoriji ZOI.

U Vankuveru i Sočiju, učešće je završila u polufinalu, dok je u Pjongčangu završila na četvrtoj poziciji. I tada je bez medalje ostala u samom finišu.

- Nikada nije bila stvar u iskupljenju, nije mi to bilo u mislima kada sam dolazila – samo sam htela da se zabavim, ovo su moje pete ZOI. Zvezde su se složile za mene.

Srebrna medalja pripala je Kloi Trepoš iz Francuske, koja je bila bronzana u Sočiju pre osam godina, dok je bronza sada otišla u ruke Merjete Odin, 24-godišnjakinje iz Kanade.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike