Najbolja srpska skijašica spremna za Olimpijske igre: Verujem u čuda, želim među deset!

05.02.2022

13:05

0

Ignjatovićeva se oporavila od povrede kolena i sada je sve u službi rezultata

Najbolja srpska skijašica spremna za Olimpijske igre: Verujem u čuda, želim među deset!
Nevena-Ignjatovic - Copyright oks.org.rs

Zimske Olimpijske igre juče su i zvanično otvorene u Pekingu, a Srbiju će predstavljati Nevena Ignjatović i Marko Vukićević.

I dok je Marko nosio zastavu na otvaranju, Nevena još uvek nije otputovala u Kinu, jer njene trke alpskog skijanja kreću tek za nekoliko dana.

Taman i da vreme do putovanja provde u oporavku, jer je pad na pripremama, koji se dogodio krajem januara zabrinuo sve.

Koleno je tada proklizalo, pa je Nevena odustala od nastupa u trećoj disciplini, tako da njen prvi nastup očekujemo 15. februara.

- Pad se dogodio, ali srećom mogu da kažem da je to sada već iza mene. Koleno je dobro, otok je potpuno spao, ja nemam nikakve bolove i srećna sam što je to tako - rekla je Nevena Ignjatović u intervjuu za Olimpijski komitet Srbije, pa dodala:

- Daću sve od sebe da se što pre vratim. Pratila sam sve i vidim da je sneg prilično gladak i mislim da neće biti problema za mene.

Pad je dosta uticao i na način priprema za Igre.

- Uz terapije koje imam dva puta dnevno, ubacili smo određene vežbe koje takođe radim dva puta dnevno. Prvo su te vežbe bile slabije i manje opterećujuće za nogu, a već sada mogu prilično da se oslanjam na koleno i na nogu. I ja sam se sama iznenadila da nemam nikakvih problema i to me veoma raduje.

Ignjatovićevu ćemo u Pekingu gledati u spustu i alpskoj kombinaciji, dok je od zahtevnog superveleslaloma morala da odustane.

- Razvijaju se velike brzine i bilo bi veliko opterećenje za nogu. Naravno, kada kažem da su u ovoj disciplini velike brzine, činjenica je da se u spustu razvijaju još veće brzine. Međutim, superveleslalom je mnogo aktivnija disciplina, a i zbog samog vremenskog perioda - s obzirom na to da je supervelelslalom prva disciplina koju bih trebala da vozim - odlučili smo da mi prva trka bude spust koji će se održati 15. ferbuara. Moja omiljena disciplina, a to je alpska kombinacija biće održana 17. februara.

Na četvrtim Igrama, Nevena želi da popravi 14. mesto iz Pjongčanga, odnosno 26.

- Sport je nepredvidiv. Ja svakako očekujem da nemam nikakvih problema što se tiče noge i mog zdravlja. Ja bih svakako bila zadovoljna rezultatom koji je bolji od rezultata na prethodnim Olimpijskim igrama. Da se sve ovo nije dogodilo, rekla bih da je to definitivno moguće i radiću na tome. Naravno da bih volela da ostvarim plasman u top 10 na Olimpijskim igrama. Uz sve to što se dogodilo, to bi za mene bio veoma dobar rezultat. Verujem u čuda, idem u Peking veoma pozitivna, raspoložena i daću sve od sebe. Jedva čekam da osetim sneg u Kini i celu atmosferu i nadam se najboljem - zaključila je Nevena Ignjatović.


Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike