Srbija nije mogla protiv svetskog i evropskog prvaka! Golovi kapitena "Orlova" samo "izazvali" Portugalce

19.01.2022

18:07

0

Autor: 24sedam

U nedelju protiv Ukrajinaca, a krajem meseca sa Holanđanima

Srbija nije mogla protiv svetskog i evropskog prvaka! Golovi kapitena "Orlova" samo "izazvali" Portugalce
20211115nkSrbijaFutsal12 - Copyright MN Press

Futsal reprezentacija Srbije porazom je otvorila učešće na Evropskom prvenstvu u Holandiji. Desetkovani "Orlovi" koje predvodi selektor Dejan Majes izgubili su od kontinentalnog i planetarnog prvaka, Portugalije. Rezultat je bio 4:2 (2:2), a treba reći da je, kako je meč odmicao, razlika u kvalitetu izlazila na videlo.

Povela je Srbija golovima kapitena Marka Pršića, u drugom (penal) i sedmom minutu, ali su se do kraja prvih 20 minuta Portugalci vratili. U 11. minutu Pauleta je samo ubacio loptu u gol, da bi u 19. minutu bilo 2:2. Ziki Te je osvojio loptu, a zatim proigrao Panija Varelu koji je savladao Nemanju Momčilovića.

U nastavku meča u Amsterdamu, u "Zigo domu", Portugalci su preokrenuli. Strelci su bili Afonso Žesus i Tomas Pako. Oba gola, postignuta su u istom, 26. minutu. Tako su Portugalci potvrdili ulogu favorita i šampionat započeli pobedom.

U našoj grupi, nalaze se još i domaćin, Holandija i Ukrajina. U nedelju ćemo igrati protiv Ukrajine, a za 28. januar je zakazan duel sa Holandijom.

U četvrtfinale idu po dva najbolje plasirana tima iz četiri grupe. Samim tim, jasno je da su naredni mečevi presudni, jer nije bilo realno očekivati bodove protiv Portugalaca.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike