Žerarove odbrane odlučile, tim se raspao posle toga: Selektor ipak smatra da je ovo dobro iskustvo

18.01.2022

06:21

0

Eliminacija u ranoj fazi šampionata za Đeronine orlove

Žerarove odbrane odlučile, tim se raspao posle toga: Selektor ipak smatra da je ovo dobro iskustvo
Rukometaši Srbije - Copyright MN Press

Rukometaši Srbije su sinoć eliminisani sa Evropskog prvenstva. Poraz od Francuske u poslednjem krugu grupne faze i definitivno je potvrdio da od druge runde nema nade.

Selektor reprezentacije Srbije, Toni Đerona, ocenio je da je utakmicu protiv Francuske rešio golman trikolora Žerar, te da se timska igra orlova raspala posle njegovih odbrana u prvom poluvremenu.

Nakon tri odbrane Žerara, primili smo tri gola. Pokušali smo da igramo i sa igračem golmanom. Pokušali smo da nađemo rešenja za igru unutar šest metara, ali on je izvanredno branio, čak devet puta u prvom poluvremenu. Tim se tada raspao. Pokušali smo da se vratimo u drugom poluvremenu, da pokažemo ljudima kako želimo nastaviti sa borbom. Pokazali su zašto su Olimpijski šampioni. Moramo da nastavimo sa radom, i nadam se da nas u narednim aktivnostima, kovid neće ubiti kao ovog puta - rekao je Đerona.

Španac smatra da je nastup na Evropskom prvenstvu dobro iskustvo za tim koji je u izgradnji, a da je korona umnogome poremetila planove.

–Bilo je dobro iskustvo. Treba nam više toga, kao što smo pokazali danas. U našem timu, samo su sedmorica igrača igrala evropska takmičenja sa svojim klubovima. Ovo nije dovoljno, moramo raditi mnogo više, samo osam utakmica za godinu dana. Trebalo je da igramo više mečeva, ali pripreme su nam otežane zbog haotične situacije sa koronavirusom. Nisu problem igrači koji su pošli sa nama, nismo imali dovoljno vremena da radimo sa njima - zaključio je selektor.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike