Dobre vesti za srpske rukometaše! Posle "korona haosa" počeli da stižu negativni testovi

08.01.2022

16:30

0

Autor: 24sedam

Šampionat će početi 13. januara

Dobre vesti za srpske rukometaše! Posle "korona haosa" počeli da stižu negativni testovi
Rukometaši Srbije - Copyright MN Press

Situacija u rukometnoj reprezentaciji Srbije se koliko-toliko popravlja. Podsetimo, naš nacionalni tim je uoči Evropskog prvenstva (13. - 30. januar) imao veliki broj pozitivnih na korona virus, ali je danas potvrđeno da su negativne rezultate testa dobili selektor Toni Đerona i golman Vladimir Cupara.

Selekciji su zatim naknadno priključena tri igrača sa šireg spiska reprezentacije - Vukašin Vorkapić, Mihajlo Mitić i Mladen Šotić. U novonastalim okolnostima igrači koji su van karantina u Staroj Pazovi su tokom jučerašnjeg dana imali individualne treninge kako bi se obezbedio optimalan nivo fizičke pripreme uoči Evropskog prvenstva.

Inače, zbog novonastale situacije došlo je do promene pravila vezanih za korona virus. U slučaju pozitivnih nalaza na PCR testovima umesto dosadašnjih predviđenih 14 dana, period izolacije je smanjen na pet dana i u slučaju dva uzastopna negativna testa u razmaku od 24 sata učesnicima će biti odobren nastup na takmičenju.

Srbija prvi meč na Evropskom prvenstvu igra 13. januara, protiv Ukrajine u Segedinu, dva dana kasnije sledi meč sa Hrvatskom, i na kraju grupne faze sa Francuskom, 17. januara. Najbolje dve selekcije igraće u Top 12 fazi u Budimpešti. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike