OKS nagrađuje najbolje, spisak kandidata je od zlata: Od vaterpolista, preko Đokovića, Jokića i Micića, do Jovane i Milice

26.12.2021

05:58

0

Spisak kandidata u svim kategorijama prepun je velikih imena

OKS nagrađuje najbolje, spisak kandidata je od zlata: Od vaterpolista, preko Đokovića, Jokića i Micića, do Jovane i Milice
Copyright 24sedam/Jovana Vrećo

Čelniike Olimpijskog komiteta u nedelju od 18 sati očekuje svečanost u Domu Narodne skupštine Srbije, na kojoj će birati najuspešnije srpske sportiste, timove i trenera.

Takođe, peti put biće dodeljeno priznanje Olimpijsko srce za posebno zasluge i doprinose u razvoju olimpijskog pokreta u našoj državi.

Tradicija OKS koja datira od 1994. naročito je specifična u godini Olimpijskih igara, te je evidentno da će upravo osvajači medalja iz Tokija biti i u trci za priznanja.

Spisak potencijalnih kandidata u svim kategorijama pun je velikih imena - od zlatnih vaterpolista iz Tokija, Jovane Preković, Milice Mandić, Tijane Bogdanović, Zaruba Datunašvilija, Novaka Đokovića, Nikole Jokića, Vasilija Micića, košarkašica, basketaša, sjajnih strelaca...

Nagrade će biti dodeljene najboljem sportisti, sportistkinji, treneru, ženskom i muškom timu, kao i najboljim mladim sportistima, ljudima koji su usrećili naciju.

- Imali smo veoma komplikovanu godinu sa aspekta kvalifikacija, neki su morali da prolaze kroz to dva puta. Pored osvajača medalja, u Tokiju smo imali deset sportista koji su završavali kao četvrti i moj predlog Tomasu Bahu biće da i oni budu premirani zbog sve veće i teže konkurencije, a ideja je i da na postolje izlaze i treneri. Što se tiče same godine i rezultata, prezadovoljni smo. Meni su ovo prve Olimpijske igre, presrećan sam što smo položili "državni ispit" i opravdali ulaganja u ovim teškim vremenima - istakao je prilikom gostovanja na RTS prvi čovek Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike