Osmanagić objasnio zašto je Novak Đoković hodao bos u dolini sunca

24.10.2020

13:35 >> 13:38

0

Autor: Milan Nastić

Domaćin prvog reketa sveta ponosan je što je ugostio Srbina

Osmanagić objasnio zašto je Novak Đoković hodao bos u dolini sunca
Copyright

Već poznati Semir Osmanagić, koji je dva puta primio u goste najboljeg tenisera na svetu Novaka Đokovića otkrio je neke pojedinosti vezano za posetu srpskog tenisera Bosni i Hercegovini.

On se u emisiji gostujući na “Yuo Tube” kanalu Balkan info osvrnuo se i na to što je Nole snimljen kako je u jednom trenutku hod bos na tri stepena, napominjući da je on to radio iz zdravstevnih razloga.

– Ponovo smo išli kod mene na meditaciju, u naš muzej, u dolinu sunca, i u prolećnom parku smo nekoliko puta bili. Novinari nekada iz prikrajka prave fotografije, pa prave senzaciju. Jedna od instalacija kod nas se zove vodena staza za masažu stopala. To je 25 metara duga staza sa kamenčićima gde smo pustili hladnu vodu i zbilja kada hodate bosi, izujete se, uz one kamenčiće i vodu imate bolju cirkulaciju. Bolja cirkulacija – zdraviji smo. Nemamo nikakve posrednike između nas i naše majke zemlje, ništa ne može da bude osvežavajuće i zdravije. Međutim, fotoreporteri su uslikali Novaka kako hoda bos po toj stazi, po travi, pa po našem lavirintu ljubavi uz naslov: “Šokantno: Novak hoda bos na tri stepena” . Šta je to? Jel to neki ritual? Međutim, novinari kao novinari… Ali on je uživao lično u meditaciji u tunelu – rekao je Osmanagić za Balkan info.

Novak Đoković iznenada je stigao u Bosnu i Herecegovinu, dva dana nakon što je izgubio finale Rolan Garosa. On je sinoć ponovo doputovao u Sarajevo, a tokom dana se uputio u Visoko.

 

On je istakao da Novak uživa u raznim vidovima meditacije i da je to praktikovao i u Bosni.

– Jer kada uđete u tunele, a mi smo očistili više od 2,5 kilometara, vi ste duboko u utrobi majke zemlje. Ispod zemlje, duboko unutra, stotine i stotine metara. Nema struje, nema zvuka, nema ljudi i osećate se zbilja potpuno sigurno i zaštićeno, tako da se vrlo lako može utonuti u stanje potpune opuštenosti, relaksacije i meditacije. Postoje mnogo različitih tehnika meditacije, obično prvi put su bile moje vođene meditacije, drugi put smo sve proveli u miru i bez vođenja. Mislim da mu se jako dopalo i da će opet dolaziti – napomenuo je Osmanagić.

Domaćin Novaka Đokovića u Bosni izjavio je da ga je Đoković odmah posle finala Rolan Garosa nazvao i rekao da ponovo želi da poseti “Piramide”
– Nakon vrlo naporna dva i po meseca, odlaska u Ameriku, US Opena, Sinsinatija, pobede u Rimu i dolaska u finale Rolan Garosa, nazvao me je i najavio se da će dan posle finala u Parizu doći u posetu i moja supruga Sabina i ja smo bili domaćini tri dana i proveli smo divna tri dana, moram da priznam. Nole, ipak, i pored velikog intertesovanja, većinu vremena je provodio sam sa nama tako da je mogao da se opusti, odmori i napuni baterije – ispričao je Osmanagić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike